• Új lengyel stúdió alakult nemrég Far From Home néven
  • Első alkotásuk pedig a Project Oxygen lesz
  • Ahol egy mérgező jövőben kell boldogulnunk egy magányos tudóst alakítva

A lengyel stúdióknak sok remek címet köszönhettünk az elmúlt években akár indie (11 Bit Studios), akár AAA (CD Projekt RED) vonalon, most pedig egy új csapat alakult meg az országban Far From Home néven, akiknek az első játékuk, a Project Oxygen, alsó hangon is ígéretesnek tűnik.

A Project Oxygen egy nem túl távoli és nem túl emberbarát jövőbe kalauzol el minket, ahol a Föld felszínét mérgező miazma borítja, az emberiség maradéka pedig zeppelinek segítségével próbál életben maradni a felhők fölött. Mi magunk egy magányos tudóst alakíthatunk ebben a világban, akinek feltett szándéka helyreállítani mindent, ahhoz azonban, hogy ezt megtehesse, rendre hátra kell hagynia zeppelinje biztonságát, és aláereszkedni a mérgező felszínre, hogy különféle erőforrások után kutasson.

Érdekes koncepció, az biztos, ráadásul nem is akárkik készítik, a Far From Home ugyanis leginkább iparági veteránokból állt össze, akik korábban olyan címeken dolgoztak, mint a két Dying Light, a Dead Island vagy épp a The Medium, érdemes lehet hát fél szemünket a projekten tartani. A Project Oxygen pontos megjelenési dátuma még nem ismert, de a játék PC-re, PS5-re és Xbox Series X-re fog érkezni.

projectoxygenkeyart3840x2160.jpg