• Az idei év egyik nagy dobása lehet a Dying Light 2
  • Azonban egy friss lengyel cikk szerint hatalmas a probléma a Techland háza táján
  • A stúdión belül folyamatosak a kreatív viták
  • Maga a játék pedig elképesztő módon bugos és nem is igazán állt még össze egy egésszé

Az idei év legjobban várt lengyel játéka jó eséllyel szinte mindenkinél a Cyberpunk 2077, holott érkezik még egy érdekes program 2020-ban a Techlandtól is, ez pedig nem más, mint a Dying Light 2. A nagysikerű zombis játék folytatása az eddig látottak alapján több mint meggyőzőnek tűnik, nemrég azonban megjelent egy cikk a neten, melyben a megszólaló fejlesztők már egyáltalán nem festenek ilyen rózsás képet a projektről.

Az érintettek például elmondták, hogy a stúdión belül hatalmas a káosz: Chris Avelone szinte folyamatos kreatív nézeteltérésben áll a Techland kreatív vezetőjével, Pyzával, ennek hála pedig a projekt folyamatosan és kiszámíthatatlanul változik, az egyes részei pedig nem tudnak összeállni egy nagy egésszé. Pyza ráadásul túl is dolgoztatja a fejlesztőket: a megszólalók szerint még crunch időszakon kívül sem ritka jelenség, ha este kilencig, tízig kell bent maradniuk melózni, ráadásul a folyton változó koncepciók miatt nem is jutnak nagyon sehová.

Ezek az áldatlan állapotok pedig természetesen a morálra is rányomták a bélyegüket: csak az utóbbi időben ötvenen távoztak a Techland csapatától, ami azért egy igen brutális szám. És hogy mikor lesz kész a Dying Light 2? Erre a cikkben megszólalók egyike sem tudott választ adni, de szerintük nem véletlen, hogy még nincs konkrét megjelenési dátuma a játéknak. A pesszimistábbak szerint 2020-ban esélytelen a debütálás, de a bizakodóbb becslések is az év legvégére datálják a Dying Light 2 megjelenését.