Szeptemberben sem maradnak ingyenes szórakozás nélkül a PS Plus előfizetői: ebben a hónapban a Darksiders 3 és a Batman: Arkham Knight a két ajándék cím. Következzen rövid ajánlónk a világ legjobb detektívének történetét lezáró játékról.

Batmannek újabb kemény éjszakával kell szembenéznie, amikor hónapokkal az Arkham City-ben történtek után újra feltűnik a színen Madárijesztő, és azzal fenyegeti meg a várost, hogy elszabadítja a félelemkeltő gázt az egész városban. Nosza, Gothamet evakuálják, csak a rendőrök és a Sötét Lovag marad hátra, hogy rendet tegyen a bűnözők és szupergonoszok által megszállt városban. Ám egy titokzatos milícia és annak rejtélyes vezetője, Arkham Knight is beszáll a játékba.

A Batman: Arkham Knight lényegében ugyanazt kínálja, mint az Arkham City vagy annak majdnem tökéletes másolata, az Arkham Origins, csak míg az utóbbi játék kicsit sem törekedett arra, hogy valami pluszt adjon elődjéhez képest, az Arkham Knight-ot megspékelték pár látványos extra elemmel.

A legjobb ezek közül mindenképpen a Batmobil, ami már nem csak díszletelem, hanem használható jármű, és bizony rá is leszünk kényszerítve, hogy a volán mögé pattanjunk. Ugyanis ebben a játékban nem csupán egy kis sziget vagy Gotham egy szeglete bejárható, hanem az egész várost megnyitották előttünk, amit ugyan át lehet szelni repülve is, de sokkal gyorsabb és izgalmasabb a páncélozott, mindenen átzúzó Batmobilal, amit szépen továbbfejleszthetünk, hogy leküzdhessük a Gotham utcáit járó bűnözőket és dróntankokat.

Természetesen a csihi-puhi is maradt, Batman még mindig főleg az öklére és kütyüire támaszkodik – utóbbiból nagyon sok van. Ezek szintén fejleszthetőek, sőt az Arkham Knight ezen a téren a legösszetettebb a sorozatban: külön fejleszthető a Batmobil páncélzata és fegyverzete, Batman képességei, a kütyüi és öltözete, valamint a harcmozdulatok.

Mindezeken túl a történet is jól sikerült, érdekes – bár néha kiszámítható – fordulatokkal, nagyszerű karakterekkel és az Arkham-játékokra jellemző hangulattal. Egy szó mint száz, szeptemberben egy nagyszer játékkal gazdagodhatnak a PS Plus előfizetői, ami mellé megkapják a Scarecrow Nightmare Missions című DLC-t, valamint exkluzív skin pakk és téma is jár extraként.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!