Ahogy azt mostanában megszokhattuk, a Sony ebben a hónapban is három ajándék játékkal kedveskedik a PS Plus előfizetői számára. Ebben a hónapban a kínálatban ott van a PS4-en elérhető Concrete Genie is.

A Sony a nagy AAA kategóriás játékok mellett mindig is támogatta a kreativitást, elég csak a Dreamsre gondolni, amelyben mindenki saját játékot/tartalmat hozhat létre. A Media Molecula alkotásában már a premier utáni hetekben rengeteg tartalom született, ami azóta is bővült. Az ehavi PS Plus játék, a Concrete Genie is az alkotáson alapul, igaz, több hónappal az Álmok előtt jelent meg.

Tedd színessé a várost!

A Concrete Genie főszereplője Ash, a kivételes képzelő erővel megáldott fiatal, aki egykor egy vidámsággal, élettel teli városban élte gondtalan életét. A városkával azonban történt valami, eltűnt a jókedv, az öröm, de azok a zaklatók nem, akik Asht is rendszeresen bántották. Egy zaklatás során a banda elveszi és széttépi Ash rajzfüzetét, őt magát pedig beledobják a világítótoronyba vezető csillébe. Ott megtalálja az első rajzai egyikét, a rajzon szereplő figura pedig elérte kel. Feladatot ad Ashnek: fesse ki a várost, hogy az ismét régi fényében tündököljön…

Ahhoz, hogy ez megtörténjen, a városban lévő égőket kell felkapcsolni. Mivel a város hatalmas, és eleve több zónára van bontva, érdemes keresgélni. Persze nem ez az egyetlen feladat, hanem a festés: nemcsak találomra kell létrehozni a mintákat, hanem kérésre is rajzolni kell: ezzel lehet eltüntetni a várost fojtogató indákat. A rajzolás egyértelműen a játék legélvezetesebb része, de közben a történet is folyik a saját medrében: megtudhatjuk például, hogy zaklatóink milyen traumák hatására váltak azokká az emberekké, akiket a Concrete Genie elején megismerünk.

A Concrete Genie-ben rengeteg dolgot lehet tenni, annak ellenére, hogy az egész játékot végig lehet vinni 6-7 óra alatt. A Concrete Genie-ben a kisebbek kiváló szórakozásra lelhetnek, de a művészetkedvelő felnőttek is megtalálhatják a számításukat, hiszen a felkínált lehetőségekkel valóságos műalkotásokat lehet létrehozni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Színes órák

A kicsik megértését pedig a kiváló magyar felirat segíti, így őket is nyugodtan le lehet ültetni a játék elé, na meg azért is, mert nincs nincs game over, emiatt pedig csalódás sincs. A Pixelopus tökéletes hétvégi szórakozást kínál az egész családnak, hiszen rajzolni mindenki szeret, és mi lehet annál jobb időtöltés, mint amikor egy gyermek, vagy felnőtt akár egyedül, akár családként alkot? Az immerziót pedig a remek grafika teszi még jobbá, amihez nagyszerűen asszisztál az érdekfeszítő történet és a kiváló játékmenet. Érdemes letölteni, kipróbálni, garantáltan senki nem fogja megbánni a Concrete Genie-vel eltöltött perceket, órákat.