Az Egyesült Államokban és Magyarországon is rengeteg rajongója van az UFC-nek, vagy hivatalos nevén Ultimate Fighting Championship-nek. A jövőre 30. születésnapját ünneplő sport a fejlesztők között soha nem örvendett olyan népszerűségnek, mint az NBA vagy a FIFA, de az elmúlt két évtizedben így is több kiadót megjárt a sorozat, melynek jogait 2014 óta az EA birtokolja. Az EA Sports UFC 4 2020-ban jelent meg, hogy kielégítse a realisztikus verekedős játékok rajongóinak igényeit.

Az EA Sports UFC 4-ben az általunk kreált karakter a benzinkút mellett verekszik, amikor felfedezi őt Davis edző, aki egykoron maga is UFC harcos volt, így nem lehet kérdéses emberünk jövője. Az UFC 4-ben a legkeményebb küzdelmek zajlanak, noha a játékmenet lényege (kihívás elfogadása, edzés, harc) tulajdonképpen nem változott a 2018-ban megjelent harmadik részhez képest. Ugyanakkor fejlesztés is bőven van a játékban, elég csak az Evolution Systemre gondolni. Ez teszi lehetővé, hogy fejlesszük a karakterünket, növelhetjük az ütések, a rúgások erejét, és még rengeteg más dolgot: részben ezen, részben a staminával való gazdálkodáson múlik egy-egy küzdelem sikere, vagy sikertelensége. Az öklözés kevesebb staminát fogyaszt, a rúgások sokkal többet, ez pedig kifáraszthatja a harcost, amely gyorsan eldöntheti az oktogonban zajló harcok kimenetelét. A Submission rendszer viszont megújult, sokkal intuitívabb lett, legalábbis az előző játékhoz képest.

A tálalás nagyon jó, a kamera a harcok közben az oktogonra fókuszál, a kommentátorok a váratlanabb pillanatokat is viszonylag jól lereagálják, tehát az UFC 4 egy élvezetes játék, melyben bőven lehet kihívást találni. Azonban a játék így sem tökéletes, egyes kombókat lehetetlen gombkombinációkra húztak fel a fejlesztők. Az UFC 4-ben bőven van motiváció a játék folytatására, az állandó harcokra, hiszen az elit-harcosok klubjába nemcsak bekerülni lehet, de onnan kikerülni is.

Mit lehet még mondani az UFC 4-ről? Hát azt, hogy olvassátok el tesztünket, hogy többet is megtudjatok erről a remek sportjátékról, melyet PS Plus előfizetéssel már le is tölthettek! A Fight Night sorozatnak régen vége van, a WWE idén visszatér, ha minden igaz, és ha az EA követi a saját menetrendjét, 2022-ben megérkezik az UFC 5 is. Várjuk, de addig van elég idő, hogy az UFC 4 bajnokává váljatok!