A PS Plus-előfizetők az év utolsó hónapján sem maradnak ingyenes játékok nélkül. Ezúttal is három ajándék cím zsákolható be egészen december végéig, méghozzá a Just Cause 4, a Rocket Arena és a Worms Rumble. Most az elsőről olvashattok egy rövid ajánlót.

A fegyver- és sandbox-pornó sorozatot, azaz a Just Cause-t talán nem kell bemutatnom. A 2006-ban útjára indult széria a nagy, nyílt játéktérről és az akcióáradatról, na meg persze a pusztításról szólt, túl sok minden másról nem is. És senki nem vágyott ezzel a játékkal kapcsolatban többre.

A negyedik rész, amelyet most a PS Plus előfizetők ingyenesen beszerezhetnek, 2018-ban jelent meg, és bár a fejlesztők sok szempontból lebutították az előző részekhez képest, de azért megmaradt benne a Just Cause életérzés, azaz a szabad ténykedés és rombolás lehetősége.

Mindezt feldobták az időjárással, merthogy a Solís nevű szigetet uraló gonosz mániákusokból álló Black Hand az időjárást is képes manipulálni, így tornádók és villámok csaphatnak le a legkülönbözőbb pillanatokban, hogy mindent, de szó szerint mindent a földdel tegyenek egyelővé – és persze, ha ügyesek vagyunk, a természetet magunk is kihasználhatjuk.

Mindezt a pusztítást egy hatalmas, kicsivel több mint 1000 négyzetkilométeres térképen élvezhetjük, amin sokfajta környezeti elem elfért. Úgymint nagyváros, halászfalu, havas hegycsúcs, dzsungel, tengerpart, és mindenféle egyéb helyszín, ami változatossá teszi a látványt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Korlátok pedig nincsenek. Solís szigetén bárhova elmehetsz és bármit megnézhetsz. A lakosok járgányait megfújhatod, a volán mögött még kihívásokat is teljesíthetsz, vagy akár egy filmforgatáshoz is leszerződhetsz. Felkutathatod a múlt titkai és kincseit, segíthetsz rászorulókon, vagy, ha úgy tartja a kedved, céltalanul rombolhatsz, bevetve a kampó új funkcióit.

Mindent összevetve, bár a Just Cause 4-nek megvannak a maga hibái, főleg technikai oldalról, még így is egy könnyed kikapcsolódást nyújt, főleg, ha szereted a kreatív pusztítást.