Túl vagyunk egy kifejezetten szürke novemberen: a borús, ködös hónap sokak kedvére rányomta a bélyegét, amit némileg oldott a PS5 megjelenése, aminek azok örülhettek, akiknek sikerült megszerezniük a 1000 darabos magyarországi készlet valamelyik példányát. Ennek megfelelően újgenerációs játékok is érkeztek: szerintünk ezek voltak a hónap legjobb PS Store megjelenései.

Dirt 5

A Dirt 5 ezúttal az árkád élményre gyúrt rá, nem is akárhogyan. Rengeteg versenytípus közül lehet választani, a járművek szuperül néznek ki, a versenykörülményeket pedig a dinamikus időjárás nehezíti. A versenyjátékairól híressé vált Codemasters ezúttal tényleg kitett magáért, régi értékeket csempészett egy jelen generációs programba, amelynek képi világa mind PS5-ön, mind Xbox Series X-en különösen jól néz ki.

Spider-Man: Miles Morales

Az Insomniac spin-off pókjátéka jött, lengett, és győzött, hiszen az egyik legnagyobb kritika gyűjtő oldalon több, mint 70 pozitív és mindössze 3 közepes értékelést szedett össze. A játékosok is szeretik az új kalandot, ami bár nem olyan hosszú, mint az eredeti, de annál nem is kínál kevesebbet. A New Yorki felhőkarcolók közötti hálóhintázás még mindig remek élmény, a főellenfelek kemények, Miles Morales pedig ugyanolyan szerethető karakter, mint Peter Parker. Kell ennél több pár kellemes órához?

Demon’s Souls

2009-ben kezdődött az egész souls őrület, ami a 2010-es évek meghatározó stílusává nőtte ki magát, és olyan játékok megszületését inspirálta, mint pl. a Bloodborne. A Demon’s Souls a PS5 nyitócímeként tért vissza, egy elképesztően minőségi remake képében. A Bluepoint Games alkotásának élvezetéhez rengeteg türelemre van szükség, a világa betörhető, csak addig meg kell halni. Sokszor. Újra, meg újra, meg újra. Elég bátor vagy ehhez? Ha igen, akkor ne félj kipróbálni a Demon’s Souls-t!

Serious Sam Collection

Idén Samu bácsi már negyedszer vette fel a harcot a földönkívüli rémségek seregével, és bár a Croteam játéka annyira nem sikerült jól, mint vártuk, a régi lövöldék élményét képes volt visszaadni. November végén a PS Store-ban megjelent a Serious Sam Collection, ami kedvezményes áron tartalmazza a Croteam mára klasszikussá vált shooterének első és második részét, a harmadik kalandot, valamint annak megjelent kiegészítőit.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Spirit of the North: Enhanced Edition

A Spirit of the North tavaly év végén jelent meg PS4-re, négy nappal ezelőtt pedig PS5-re is megérkezett a rókakaland. A játék különlegessége egyértelműen maga a főszereplő állat, és az izlandi táj, melynek területeit bejárva annak mitológiájáról is sokat meg lehet tudni. A PS5-re megjelent változatban két új skint ölthet magára a ravaszdi, miközben a 4K-s csodálatos izlandi természetet járja be.