A PS Plus-előfizetők természetesen decemberben sem maradnak ingyenes játékok nélkül. Ebben a hónapban három ajándék cím tölthető le: a Just Cause 4, a Rocket Arena és a Worms Rumble. Most a First Strike Games alkotásáról olvashattok egy rövid ajánlót.

Az elmúlt években a kompetitív lövöldék térhódítása világos és egyértelmű trenddé vált. Az Overwatch sikere megkérdőjelezhetetlen, a Quake III Arena pedig 22 éve varázsolta el a gyors multi élményre vágyó játékosokat. A Quake III Arena premierje óta 21 év telt el, idén pedig megjelent az előzőekben említett két cím fiatalabbaknak szóló szerelemgyereke, a Rocket Arena.

A fejlesztő Final Strike Games tavaly májusban mutatta be először a játékot, melyet egy évvel később az Electronic Arts adott ki saját indie programjában, az EA Originalsban. A Rocket Arena egy multiplayer shooter, melyben háromfős csapatok mérkőznek meg egymással, a címben is szereplő fegyvereket használva, melyek a mozgásban is segíthetnek.

A Rocket Arena természetesen több játékmódot kínál, a szűk pályákon állandó az akció, a hősök kellően változatosak, ugyanakkor az egyensúly nem mindig tökéletes közöttük. Ennek ellenére a Rocket Arena kifejezetten épít a vér nélküli versenyzésre, hiszen ebben a játékban meghalni nem lehet, csak kirepülni a pályáról, hogy aztán pár pillanattal később folytassuk a harcot.

A Rocket Arenának a megjelenésekor egyetlen komolyabb hibája volt: az alacsony játékosszám. Steamen ez a helyzet még mindig fennáll, ugyanakkor a játék ingyenessége és a keresztplatformos játék lehetősége miatt várhatóan megnő a Rocket Arenát választók száma. Ne féljetek kipróbálni, hiszen kellemes élményt ad a First Strike Games alkotása. Találkozunk az arénában!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!