Sok műfaj kapcsán elmondható, hogy reneszánszát éli mostanában, a 3D-s platformerek azonban talán pont nem tartoznak ebbe a táborba. Ezért is volt örömteli (és egyben hiánypótló), amikor is 2020 nyarán megjelent a szép hosszú című SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated, amely az eredetileg 2003-ban, az akkori konzolokra és PC-re megjelent játékot újrázta, tartalmilag (többé-kevésbé) változatlan, körítésében azonban teljesen megújult formában.

Jellegét tekintve a játék egy collect-a-thon platformer, vagyis a pályákon iszonyatosan sok gyűjtögetnivaló vár ránk. Ezek közül a legfontosabbak az Arany Spatulák, ezekkel nyithatjuk meg ugyanis az újabb és újabb szinteket, melyeket egy központi hubból érhetünk el. Ennek megfelelően nem is mindig vannak nyilvánvaló helyen, egészen trükkös pontokra is elhelyeztek a fejlesztők belőlük, illetve akadnak köztük olyanok is, amiket különféle minijátékok keretein belül gyűjthetünk össze.

A gyűjtögetésen túl harc is akad a Battle for Bikini Bottomban, ez azonban egyáltalán nem hangsúlyos része a játéknak. Legalábbis alapból, a Rehydrated verzió egyik fő újdonsága ugyanis (a felturbózott grafika mellett természetesen) a multiplayer hordamód, ahol a hullámokban támadó ellenfelekkel kell szembeszállnunk. Emellett a sztori módba is bekerült néhány kivágott helyszín és főellenfélharc, így azok számára is tartogat némi újdonságot a remake, akik annak idején játszották az eredetit.

Meglehetősen nosztalgikus darab tehát SpongyaBob ezen régi, sokak által kedvelt kalandja, de pont ezért érdemes rárepülni, ha szereted a hasonszőrű játékokat, hiszen napjaink kínálatában nem nagyon találni ilyen hagyományos értékek és dizájn mentén felépített platformert. Ami ráadásul abszolút tisztességesen össze is van rakva, így a remake minőségére a legkevésbé sem lehet panasz!

A SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated május 2-ig ingyenesen tölthető a PS Plus előfizetői számára.