Robin Hood az angol folklór klasszikus alakja, akinek legendákbeli első megjelenése a 13-14. századra tehető. A karakter népszerűsége azóta sem csökkent, a gazdagoktól lopó/szegényeknek adó népi hős történetét már megörökítették Disney mesében, klasszikus kalandfilmben, és vígjátékban egyaránt, sőt, számítógépes játékban is, melynek legújabb inkarnációja a Hood: Outlaws & Legends című multis cím, melyben szintén a kincset kell elcsenni, némi csavarral.

A csavar az, hogy a Sumo Newcastle alkotásában ezt a feladatot csapatban kell végrehajtani, ráadásul az is nehezíti a munkát, hogy egy ellenfél társaság is ugyanezt akarja megtenni. Robin, a legendák klasszikus alakja, íjjal és nyíllal küzd, van orgyilkos lány, tápos szerzetes, és a tipikus ütőember, aki mindenkin átmegy: az ő bőrükbe lehet belebújni. A nagy kincsrablás meghatározott sémát követ, az őrök azonban nem túl okosak, riadó esetén is simán el lehet rejtőzni a magas fűben. Nagy kár azonban, hogy a játékmenetet nem igazították eléggé a stílus szabályaihoz, hiszen a küldetést lehet teljesíteni Rambo módjára is, a program egyáltalán nem követeli meg a lopakodást, ami különösen fájó pont.

Az viszont nem, hogy kb. másfél hónappal a premier után a fejlesztők változtattak a szabályokon, és bevezették a PvE játékmódot, mely eliminálta az ellenfél csapatának részvételét a kincskeresésben. Az mindenesetre ötletes, hogy egy mindenki által ismert karaktert helyezett a fejlesztő új körülmények közé. Igaz, a Hood: Outlaws & Legends nem kapott túl jó értékeléseket, de egy próba erejéig – a játék ingyenessége folytán – még így is érdemes letölteni, legfeljebb ha nem tetszik, akkor törlitek a konzol merevlemezéről.