Gyermekkoromban teniszjátékos szerettem volna lenni. Az iskolában azonban kiderült, hogy nem vagyok elég gyors, így maradt az olyan hatalmas tornák televízion keresztüli nyomon követése, mint amilyen a Roland Garros vagy az Australian Open. Fiatalkorom teniszjátékosai már régen nyugdíjba vonultak, új nemzedék játszik, olyan fantasztikus sportolók ütik a labdát, mint Rafael Nadal, Novak Djokovic, Simona Halep vagy éppen Babos Tímea, aki nem tudott indulni Tokióban.

A teniszjátékok nem a mai kor termékei. Négy évtizede, már 1981-ben megjelent a simán Tennis címre keresztelt játék, melyet évtizedről-évtizedre hol jobb, hol rosszabb címek követtej A 2000-es években a piacot a Top Spin széria uralta, majd szép lassan eltűntek ezek a játékok.

A Tennis World Tourt 2017-ben jelentették be: a fejlesztők azt ígérték, hogy a létező legjobb teniszjátékot kapják a játékosok. Sajnos a kritikák nem lettek pozitívak, ennek ellenére elkészült a második rész, mely alig 10 hónapja került a digitális boltok polcaira.

A Tennis World Tour 2 természetesen a sport lényegét próbálja megragadni: lehet saját versenyzőt létrehozni, vannak profi sportolók, a lényeg a legnagyobb tornák megnyerése, akár karriermódban, online vagy lokálisan, egyedül vagy páros játékokon. Lehet ütni a labdát füves pályán vagy salakon, de akár szintetikuson is.

A győzelem természetesen a megfelelő passzokon múlik, itt pedig a kulcs a megfelelő időzítés, ahogy minden más sportjátéknál is. A sikerhez meg kell tanulni a szervákat, az adogatást, elég gyakorlással pedig jöhet a trófea magasba emelése.

 

A Tennis World Tour 2 technikai szempontból sokat fejlődött az első részhez képest. Van lokális és online játék, szóló meccs és páros mérkőzés, tehát játékmódból éppen van elég. Az animációk szebbek lettek, a netkód viszonylag jó, a tálalás szép, de nem kimagasló. Teniszrajongóként érdemes lehet kipróbálni, hiszen PS Plus címként, ingyenes játékként semmit nem lehet veszíteni, ha tetszik, akkor élvezitek, ha pedig nem jön be, akkor legfeljebb törlitek a merevlemezről.