• Egyes játékosok online árulták a hozzáférést PS5 konzoljukhoz
  • Az ok a PS Plus Collection, amihez így a PS4-tulajok is hozzáférnek

Azok a PS5-tulajok, akik rendelkeznek PS Plus előfizetéssel, igen szép kis szeretetcsomagot kaptak a konzol mellé, az újgenerációs gépről ugyanis elérhető a PlayStation Plus Collection, ami egy 20 játékból álló gyűjtemény a PS4 kínálatának legjobb címeivel. Egy nagyon egyszerű trükkel azonban a kollekció PS4-re is átköltöztethető, és ahogy a konzolok felvásárlásában, úgy ebben is meglátták egyesek a lehetőséget, a Sony azonban nem nézte ezt jó szemmel.

ps-plus-collection-sokan-mar-ezen-is-nyereszkednek-a-sony-elkezdte-bannolni-oket.jpg

Több felhasználó is azzal próbálkozott, hogy online árult hozzáférést a saját PS5-jéhez: te csak befizeted a pénzt és megadod a felhasználói adataidat, ő pedig belép, hozzáadja a könyvtáradhoz a PS Plus Collectiont, innentől kezdve pedig már PS4-ről is eléred mind a 20 játékot.

Érdemes hangsúlyozni, hogy ha valaki segít egy-két barátjának ezzel a módszerrel (természetesen ingyen!), annak biztosan nem kell félnie semmitől. Az online árusítás azonban már más tészta, egy beépített védelmi mechanizmus ráadásul elkezdte bannolni azokat a trükközőket, akiknek túlságosan sok különböző felhasználó volt a gépükön.

A több tucat belépést (sokszor teljesen más régióból) a rendszer hackertámadásnak veszi, és véglegesen letiltja a konzolt a PlayStation Networkről, az eredeti felhasználót pedig 2 hónapra bannolják.