• A Sony a single player játékok terén már most is nagyon erős
  • De szeretnének előrelépni multiplayerben is
  • PS5-re jó eséllyel több ilyen játék várható

Manapság lényegében már maga a Sony is nyílt titokként beszél a PlayStation 5-ről, így nem csoda, hogy lassan tényleg heti szinten érkeznek már a különféle PS5 pletykák. Legutóbb például arról lehetett hallani, hogy a masina a korábbi Sony-konzolok játékait is képes lesz futtatni, de a processzor kapcsán is volt már állítólagos szivárgás.

ajanlops5.jpg

Most újabb PS5 infókkal tudunk szolgálni, méghozzá abszolút hivatalos forrásból, a Sony Interactive Entertainment feje, Shawn Layden ugyanis nemrégiben interjút adott a Business Insidernek, amiben szóba kerültek a multiplayer játékok is.

Azt nyilván Layden is elismeri, hogy az egyszemélyes történetek terén nagyon erős a kínálatuk: a The Last of Us, a God of War, a Horizon Zero Dawn, a Marvel's Spider-Man vagy a Days Gone tartalmaz mindent, amiről a single player játékok rajongói csak álmodhatnak. Ugyanakkor látja ő is, hogy melyik az a terület, ahol még javulhatnának.

"Olyasmire gondolok, mint a GTA 5 Online, a Call of Duty, a Fortnite vagy más hasonló élmények. A Worldwide Studios-nál nagyon keményen fókuszáltunk a sztorivezérelt játékokra és a történetmesélés erejére, a nagy és látványos élményekre. A multiplayerre azonban már jóval kevésbé. Ez egy olyan terület, ahol nagy valószínűséggel többet hallhattok majd felőlünk az új érában."

shawnlayden.jpg

Konkrétumokba tehát nem ment bele Layden, a sorok közül azonban egyértelműen kiolvasható, hogy a PS5 esetében jó eséllyel komolyabb figyelmet fognak szentelni a multiplayer játékélménynek az exkluzív címek kapcsán. Kíváncsian várjuk, hogy melyik nagy franchise-okat érintheti ez esetlegesen a jövőben!