Sajnos nem minden fenékig tejfel, ugyanis a telepített játékban reklámokkal kell szemeznünk, és csupán a FilePlanet tagoknak elérhető a letöltés, de később biztosan máshol is lesz.

Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy - ingyen viheted!A játékról annyit szeretnék mondani, hogy egy külső nézetes akció a Midway fejlesztésében, amit 2004-ben adtak ki konzolra és PC-re. A játék az Unreal Engine-t használja a Havok 2.0 fizikai motor közreműködésével.

A történet szerint Nick Scryer bőrébe bújhatunk, aki egy pszi kommandós, és meglepő módon pszi erőkkel rendelkezik. Kimosták az agyát, hogy beépülhessen egy terroristaszervezetbe, de elkapták. El kell menekülnie, és segítenie is kell a kettős ügynök Sarának. A történet előrehaladtával fokozatosan fogjuk vissza kapni pszi erőinket. A kezdetben csak egy különleges képességünk lesz, mégpedig a telekinézis, amivel tárgyakat emelhetünk fel az elménk erejével.

Mindig csak két fegyver lehet nálunk, amiből egy sajnos állandó (hangtompítós pisztoly), de ezekre a fegyverekre a játék vége felé nem is igazán lesz szükség, különben is a kevés töltény miatt inkább a pszi erőinkre vagyunk utalva. A játék során hat pszi erővel fogunk megismerkedni: Telekinesis, Remote Viewing, Mind Drain, Mind Control, Pyrokinesis, és az Aura View. Ezek közül szerintem a legmókásabb a Mind Drain lehet, 50%-nyi pszi erőt tölthetünk fel az ellenségünk erejéből ha mögé állunk, és ha elég sokáig csináljuk, akkor felrobban a feje...

A többszemélyes játékmód pedig érdekesen alakult, mert egy olyan rendszert találtak ki, amivel két ember egy játékbeli karaktert irányít egyszerre. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az egyik játékos csak a mozgást irányítja, a másik a fegyvereket és a célzást.