Pandzsábban él az a tizenhét éves tinédzser, aki feltételezhetően játékfüggősége miatt anyagilag tönkretette a saját családját. Az egész azzal kezdődött, hogy vásárolt egy Royal Pass-t a PUBG Mobile-ban, majd azzal végződött, hogy 1,6 millió rúpiát tapsolt el különböző játékbeli cuccokra, ami nagyjából 6,7 millió forintnak felel meg. Amúgy a srác nagylelkű volt, mert még a csapattársainak is adott a felvásárolt jóságokból.

Persze a szülei nem nézték ilyen jó szemmel a kedvességét, már csak azért sem, mert a kormánynak dolgozó édesapja egészségügyi ellátására félretett pénzt és az édesanyja megtakarítását szintén elköltötte, és leszívta a család mindhárom bankszámláját, plusz eltapsolta a továbbtanulásra félretett összeget is.

Az apa elmondása szerint azért nem vették észre időben a bajt, mert a fiú egyrészt azt állította, hogy online tanulás miatt mobilozik többet a megszokottnál, másrészt ügyesen zsonglőrködött a pénzzel. Kis összegekben vásárolt, így nem volt annyira feltűnő, ráadásul ide-oda utalt a számlák között, hogy azokon mindig legyen pénz, és a bank ne szóljon a szüleinek, hogy lenullázódtak. Persze mindez csak addig tartott ki, amíg a bankok ki nem küldték a részletes számlanyilvántartást.

Az ifjú titántól véglegesen elkobozták a mobilját, még tanulásra sem használhatja, és látástól vakulásig robogó javító műhelyben kell dolgoznia, hogy megtanulja, mennyit is ér az a pénz, amit olyan könnyen elvert.