• A Tencent már jó egy éve próbálja engedélyeztetni a PUBG Mobile fizetős verzióját
  • Most viszont besokallt, és a PUBG Mobile helyette piacra dobta a saját verzióját
  • Melyben se vér, se gyilkosság nem található
  • Ellenben a készítők szerint a kínai vadászpilóták előtt tiszteleg

Kínában nem is olyan egyszerű játékot kiadni, főleg ha az véres, vagy erőszakos jeleneteket (netán egyből hullákat) tartalmaz. A különféle programok engedélyezéséért felelős hatóságok nem is olyan rég jelezték, hogy be fognak keményíteni ezen a téren, és nagyon úgy tűnik, hogy állták a szavukat, legalábbis erre utal, hogy a Tencent nemrég elkaszálta a PUBG Mobile-t, és helyette a saját, jóval békésebb klónját, a Game for Peace-t (azaz a Játék a Békéért) dobta piacra.

game-for-peace-01.jpg

A Game for Peace papíron egy olyan játék, mely a „hazánk (Kína) légterét védő kék légiharcosok előtt tiszteleg”, gyakorlatilag azonban egy PUBG Mobile klónról beszélhetünk. A programot kipróbálók beszámolói alapján maga a játékmenet az ugyanaz, mint a hagyományos, csak épp eltűnt belőle minden vér és erőszak, valamint már meghalni sem lehet. Mikor elfogy az életünk, a karakterünk ugyan földre kerül, de hamar fel is pattan, és integetve elköszön az ellenfelétől, hogy így jelezze, itt bizony határtalan a béke és az összetartás.

A PUBG PC-s verziójához a játékosok továbbra is hozzáférhetnek a Steam segítségével, sőt, a helyiek beszámolói szerint a PUBG Mobile-ban elért eredményeik is átkerültek a Game for Peace profiljukra.