• Nyilatkozatában Tarantino megerősítette, hogy biztosan R-es korhatár-besorolást kap saját Star Trek produkciója
  • A Star Trek filmek történetében ez lehet az első opusz, ami R-es minősítést kap

Tarantinoról tudjuk, hogy a legkülönbözőbb műfajok és stílusok szerelmese. Gengszter- és alapvető bűnügyi filmes karrierkezdése óta megmártózott az ázsiai műfajok, a képregényfilmek és a történelmi produkciók világában, illetve a western univerzumban is. Jelenleg egy 1969-es Hollwoodba kalauzoló filmen dolgozik (a Volt egyszer egy… Hollywood augusztus 8-án érkezik a hazai mozikba), de régóta tervezi a Kill Bill és a Django folytatását, illetve saját horrorját és Star Trek moziját is.

Utóbbiról elég régen lehetett már hallani, ráadásul a Star Trek franchise súlypontja a negyedik epizód elkaszálásával végleg átkerült a sorozatok világába. Most azonban új hírek érkeztek a legendás rendező Star Trek projektjéről. Egyrészt megerősítették, hogy a Paramount továbbra is számol az olasz-amerikai direktor munkájával, de a korhatárminősítéssel kapcsolatban is napvilágot látott néhány információ.

more-star-trek-animation-plans-revealed5y36.jpg

A Comicbook szerint mind nyelvezete, mint explicit erőszakábrázolása miatt R korhatár-besorolást kaphat a film. Ezt az értesülést erősíti Tarantino Empire magazinnak adott nyilatkozata is, amiben kijelentette, hogy ha elkészíti a projektet, biztosan R-es minősítést kap majd. Több színész is izgatott lett a rendező kijelentésétől, de megnyugtatták a közönséget, hogy nem lesz öncélú erőszak, csupán a szokásos tarantinos elemekre kell számítani. Akárhogyan is, ez lehet az első R-es besorolású Star Trek mozi.