• A BFG-9000-rel kezdetben csak a speciális kiadások tulajdonosai játszhatnak
  • Erről a Bethesda közösségi menedzsere írt redditen
  • Sokak felháborodtak emiatt
  • Pedig ezt a Bethesda már tavaly júniusban tisztázta

Egy ideje már tudjuk, hogy a Rage 2-ben a Doom legendás fegyvere, a tömegoszlatásra kiváló BFG-9000 is benne lesz. Sokan megörültek ennek, most viszont eme emberek egyszerre hördültek fel, mert kezdetben nem mindenki puffogtathat a Quake-sorozatban szintén feltűnt kéziágyúval.

A redditen kérdeztek rá a Bethesdánál, hogy mi a helyzet a BFG-vel, mire a válasz az volt, hogy az induláskor csak azok használhatják ezt a kib*szott nagy fegyvert, akik a Deluxe vagy a Collector's Editiont vásárolták meg. Természetesen a kijelentést általános felhördülés követte, volt, aki egyenesen kijelentette: ő ezután nem hajlandó megvásárolni a Rage 2-t, mert elege van ebből a „tartalomkivágós üzletpolitikából”.

A dolog csak azért fura, mert a Bethesda már tavaly júniusban tisztázta, hogy mi lesz a Deluxe és a Collector’s Editionben, és bizony a BFG-9000 ott volt a listán. Ezután józan paraszti ésszel is ki lehetett találni, hogy ami az extra kiadás tartalma, az nem lesz benne a normál változatban, legalábbis kezdetben. Ráadásul a múlt hónapban egy videó is kikerült a netre, amiben szintén elég egyértelműen benne volt, hogy a BFG-9000 a Deluxe Edition részét képezi.