• A Rain World egy eredetileg 2014-re bejelentett 16 bites túlélő-platformer
  • Főszereplője a posztapokaliptikus világban túlélésért küzdő Slugcat
  • Csiga-cica kalandos utazása március 28-án kezdődik PC-n és PS4-en

A 16 bites játékok szépéségét napjainkba visszacsempészni igyekvő Rain World az Adult Swim Games lopakodós túlélő-platformere, amelyről sikeres közösségi megfinanszírozása óta nem sokat hallottunk és alaposan lekéste az eredetileg 2014-re beharangozott megjelenést, most azonban bebizonyosodott, hogy ebben a hónapban érkezik PC-re és PS4-re, ennek örömére pedig egy csodás új trailer is napvilágot látott.

A március 28-án megjelenő játék főszereplője a kicsi és puha Slugcat, akinek nevét Dolák-Saly Róbert Lila Liba című dala nyomán nyugodtan fordíthatunk Csiga-cicának, mozgása pedig a macskák kecsességét és fürgeségét ötvözi a csigák, nos… csigaságával? A posztapokalipitikus világ felborult és folyamatosan átalakuló ökoszitémáján belül ez a lándzsával harcoló furcsa lény a készítők szerint egyszerre vadász és vad, aki más fajok képviselőihez hasonlóan harcol a túlélésért, dacol a táplálékláncban betöltött szerepével, és végső soron reményt és menedéket keres.

Csiga-cica utazása nem csak szépnek és izgalmasnak, de felettébb hosszúnak is ígérkezik, ugyanis a tizenkét nagyobb régióra osztott világon belül több mint 1600 szobát kell az eszünket és túlélő ösztönünket bevetve felfedeznünk. Ugye már Ti is várjátok?