2014 harmadik negyedévében fog megjelenni PC-re a Randal's Monday című kalandjáték, amit a spanyol Nexus Games Studios fejleszt, a kiadást pedig a minőségi kalandcímekről híres Daedalic Entertainment intézi. A Randal's Monday főszereplője Randal, aki egy... egy... nos, majdnem csúnyát írtam. Mondjuk úgy, hogy nem jó fej fickó. Annyira nem jó fej, hogy amikor hozzákerül legjobb barátja, a született nörd Matt eljegyzési gyűrűje, azonnal túlad rajta némi suskáért, olyan súlyos lelki válságot okozva Mattnek, hogy a geek srác öngyilkosságot követ el. Randalt a sors bunkó viselkedéséért különösen vicces átokkal sújtja: mindig át kell élnie azt a szomorú hétfőt, amikor minden rosszra fordult, és csak akkor menekülhet az ismétlődő időből, ha valahogy megmenti barátját. Ami nem könnyű feladat, persze.

A koncepció már önmagában ígéretes, elég, ha csak az ihletőül szolgáló, Bill Murray-féle "Idétlen időkig" című filmre gondolunk, amit sokan minden idők egyik legjobb vígjátékának tartanak. De ez még nem minden: a fejlesztő Nexus igazi nörd csapat, akik imádnak mindent, ami a 90-es és 2000-es években menő volt. Star Wars, Star Trek, képregények, játékok, rajzfilmek, anime, mindegy, csak elég geek legyen. És mivel ennyire rajonganak a popkultúráért, a Randal's Mondayt is teleszórják mindenféle utalással és viccel, hogy a kellően kocka játékosoknak egy képkockányi nyugta se legyen. A Nexus hivatalos álláspontja szerint a hét fejezetre osztott sztori hossza annak függvényében alakul, hogy ki mennyire merül el a kismillió popkult-utalásban.

A Randal's Monday ráadásul már önmagában is kiváló eleme a nördvilágnak, lévén egy kifejezetten PC-s játékosoknak kitalált, keményvonalas műfaj, a kalandjáték szülötte. 2D-s, leginkább flash-szerű grafikával megáldott programról van szó, amiben az előrehaladást logikai feladványok megoldása jelenti, na meg sok-sok dialógus. A látványvilág amúgy nagyon jópofa, egyszerre modern és oldschool, pont, ahogy a régi motoros gamerek szeretik.

A Randal's Monday valódi csemegének ígérkezik, mi már nagyon várjuk!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!