• A Steamen felbukkant egy Rape Day nevű játék
  • Ez egy szexuális tartalmú vizuális novella, amiben nőket lehet erőszakolni
  • Papíron nem ütközik a Steam szabályzatába, de rengetegen ellenzik a megjelenését

A Valve még tavaly jelentette be, hogy tartalmilag nem fogják korlátozni, milyen játékok kerülhetnek fel a Steam kínálatába, így ha egy program nem törvénytelen, és több mint színtiszta trollkodás, akkor részükről semmi akadálya a terjesztésnek - természetesen a megfelelő figyelmeztetések mellett.

Ennek köszönhetően az erotikus tartalmú játékok sem számítanak tabutémának a Steamen, a Valve létre is hozott számukra egy külön kategóriát. Nemrégiben azonban felbukkant új cím, melyet látván rengetegen kiakadnak - már pusztán a cím miatt is, hiszen a játék Rape Day, vagyis "Erőszakolós nap" néven fut. Egy 500 képből álló vizuális novelláról van szó egyébként, melyben egy erőszakos sorozatgyilkos bőrébe bújhatunk.

rape-day-tamadas-alatt-a-valve-az-eroszakolos-jatek-miatt.jpg

Nyilvánvalóan a fejlesztők is tisztában vannak azzal, hogy a játékuk könnyen támadható, a hivatalos weboldalon azonban igyekeznek megvédeni magukat.

"Ésszerűen nem lehet kitiltani a nemi erőszakot a fiktív alkotásokból anélkül, hogy a gyilkolással vagy a kínzással is ugyanez történjen. A legtöbb ember elég jól külön tudja választani a fikciót és a valóságot, aki pedig nem, annak nem lenne szabad videojátékokkal játszania."

Tény: magában a programban nincs semmi illegális, éppen ezért elviekben nem lenne akadálya annak, hogy megjelenjen. Ugyanakkor azt sem állíthatjuk, hogy jogtalan a játékosok kiakadása, hiszen mégis csak egy olyan alkotásról beszélünk, amely nők erőszakolását "reklámozza".

A fejlesztők mai közleménye szerint egyébként a játék elkészült és jelenleg is zajlik a felülvizsgálata - kíváncsian várjuk, hogy a Valve változtat-e a korábbi álláspontján a jókora negatív visszhang következtében.