• Már cenzúrázatlanul kerülhetnek fel az erotikus vagy pornográf tartalmú játékok
  • Ez két új szűrő megjelenésének köszönhető
  • A fejlesztőknek tájékoztatni is kell a vevőket a tartalmakról

Még májusban keveredett egy kisebb botrány abból, hogy a Valve e-mailben a felnőtt tartalmú játékokkal foglalkozó stúdiókat cenzúrázásra szólította fel. Ugyan a kérést nagyon hamar visszavonták, a fejlesztők egy része mégis inkább a GoG felé fordult. Alig egy hónappal később a Valve bejelentette, hogy nem fogja korlátozni a játékok feltöltését a Steamre, csak akkor lép közbe, ha a program törvénytelen vagy trollkodás céljából került fel.

negligee-love-stories.jpg

Ennek eredménye, hogy a legújabb frissítéssel a Steam szűrője két új kategóriát is kapott. Az egyik a Nudity or Sexual Content (meztelenkedés vagy szexuális tartalom) a másik pedig az Adult Only Sexual Content (kizárólag felnőtteknek szóló szexuális tartalom).

Mit ad isten, meg is jelent az első cenzúrázatlan erotikus játék a Steamen a Kickstarter segítségével megvalósított Negligee: Love Stories című vizuális novella képében – erről a fejlesztők tettek bejelentést Twitteren.

Természetesen ahhoz, hogy egy ilyen játék felkerüljön, alaposan tájékoztatni kell a vásárlókat arról, hogy termékük felnőtt tartalommal bír, de még azt is, hogy csak meztelenkedés, vagy szexuális aktus is van a játékban.

negligee-love-stories-steam-warnin.jpg