• Rendezői változatot is kap a Rebel Moon
  • Amely két részletben fog érkezni a Netflix kínálatába
  • Zack Snyder szerint a valódi rajongóknak szól majd a bővített kiadás
  • Az első felvonás december 22-én érkezik

Zack Snyder rajongói már egészen biztosan tűkön ülve várják december 22-ét, ekkor debütál ugyanis Netflixen a rendező legújabb sci-fije, a Rebel Moon. Pontosabban annak első fele, hiszen két részletben érkezik az opusz, amelyben egy Kora (Sofia Boutella) nevű nő útját követhetjük nyomon, aki a környező bolygókra utazik segítségért, hogy a kolóniája képes legyen felvenni a harcot a zsarnok, Balisarius hódító seregeivel szemben. A hét szamuráj által ihletett produkcióról a Vanity Fairnek mesélt nemrég a 300, a Holtak hajnala és a Watchmen rendezője, az interjú során pedig több dolog is kiderült, köztük a legfontosabb: igen, a Rebel Moon is megkapja a maga rendezői változatát.

Emellett azt is elárulta, hogy azért volt szükség a történet két részletben történő bemutatására, mert a 72 oldalas forgatókönyv egy cirka három órás filmet eredményezett volna, a Netflix Films főnöke, Scott Stuber szerint viszont a két óra alatti alkotások teljesítenek jobban a streaming platformon. Snyder azonban nem akarta ennyivel megvágni az opuszt, mert úgy nem tudtak volna kiteljesedni a karakterek, ezért inkább a szétszedés mellett döntött. Azt viszont nem tudni pontosan, hogy mikor debütál a befejezés, de tekintve, hogy nem egy mozifilmről beszélünk (bár a költségvetés azért így is 166 millió dollárra rúg a Vanity Fair szerint), így vélhetően nem kell majd sokat várnunk a konklúzióra. A művész azt mondta, hogy a "Snyder Cut" leginkább az igazi (és felnőtt, mert szokás szerint jóval brutálisabb lesz ez a verzió) rajongóknak fog szólni, akik szeretnék részletesebben is megismerni a filmhez létrehozott (és a későbbiekben több ízben is kibővülő) univerzumot.

rebelmoonblackandwhite.jpg

A kép forrása: IGN Nordic

Az is kiderült továbbá a beszélgetés során, hogy a kötelező érvényű CGI orgia mellett valódi díszleteket is felhúztak a készítők, és most ne arra tessék gondolni, hogy összeraktak néhány viskót. Konkrétan egy teljes falut felépítettek a Los Angeles melletti Santa Clarita kanyonban, ami egy elhagyatott, felettébb méretes űrhajót is magában foglal – a valódi búzamezőkről már nem is beszélve. A Rebel Moon első fele tehát december 22-én debütál a Netflix kínálatában, és siker esetén (a rendező neve miatt ez lényegében garantált) egy egész (filmes) univerzum is kinőhet belőle, így további spinoffok várhatók.