• Rebel Moon címen sci-fi-westernt készít a Netflixre Zack Snyder
  • Egy galaxis széli kolónia veszélybe kerül
  • Titokzatos fiatal lány utazik a környező bolygókra segítségért
  • Anthony Hopkins egy érzékeny harci robot hangját adja

Másfél hónapja érkeztek meg az első fotók Zack Snyder űrsci-fije, a Rebel Moon forgatásáról, amihez friss értesülések szerint csatlakozott Anthony Hopkins is. A nyolcvannégy éves brit művészt sajnos nem láthatjuk, csak hallani fogjuk: a JC1435 jelzésű érzékeny harci robot (röviden: Jimmy), a meggyilkolt király korábbi védelmezője hangját kölcsönzi. A bárányok hallgatnak, a Nixon és a Drakula legendás színésze az elmúlt években több kiemelkedő produkcióban is megfordult. A Thor Odinja után feltűnt XVI. Benedek szerepében, láthattuk őt a Westworld sorozatban, míg tavaly előtt Az apában nyújtott teljesítményéért Oscar-díjjal jutalmazták.

2018011043.jpg
(A kép forrása: Origo)

Az eredetileg Star Wars epizódnak szánt, Akira Kuroszava A hét szamuráj című klasszikusától megihletett Rebelt Moont a Netflix karolta fel. A történet egy galaxis széli apró kolónia küzdelmét mutatja be az Ed Skrein (Deadpool) megformálta zsarnoki Balisarius hódító seregeivel szemben. A telepesek egy titokzatos lányt, Korát küldik a környező bolygókra segítségért, csapataik élére pedig Titus tábornok áll. A két főhőst a Kingsman és a Star Trek: Mindenen túl színésznője, Sofia Boutella, illetve Djimon Hounsou alakítják, de feltűnik a filmben Charlie Hunnam (Úriemberek), egy kardforgató bosszúálló szerepében Bae Doona (Felhőatlasz) és a Blood Axe nevű ellenálló harcost megformáló Ray Fisher (A törvény nevében) is.

zack-snyder-rebel-moon-concept-art-1.jpg
(A kép forrása: Collider)

Snyder korábban feltárt néhány mutatós koncepciós rajzot az ínyencek előtt, amiken a főbb karakterek és a cselekmény helyszínei láthatók. Akármilyen hatásfokkal sikerül majd átültetni a vászonra előzetes vizuális elképzeléseit, a rajzokon világosan látszik, hogy a rendező ismét rá jellemző, markáns színvilágot álmodott. Ami pedig a szerző további munkáit illeti: A halottak hadserege első spin-offja, a Lost Vegas című sorozat idén érkezik a Netflixre, amit a Planet of the Dead című film, majd Ayn Rand The Fountainhead című regényének adaptációja követ, sőt Snyder saját elmondása szerint tervez egy történelmi hűségre törekvő Artúr filmet is.