• Rebel Moon címen sci-fi-westernt készít a Netflixre Zack Snyder
  • Egy galaxis széli kolónia veszélybe kerül
  • Titokzatos fiatal lány utazik a környező bolygókra segítségért
  • Főszerepben Sofia Boutella (Star Trek: Mindenen túl), Charlie Hunnam (Úriemberek), Djimon Hounsou (A galaxis őrzői), Bae Doona (Felhőatlasz) és Ray Fisher (A törvény nevében

Több ízben írtunk már Zack Snyder friss rendezéséről, a Rebel Moon című westernes beütésű űrsci-firől. Nem véletlen az előbbi műfaji címke, Az Igazság Ligája, A halottak hadserege, a Watchmen és a 300 direktora eredetileg Star Wars mozinak szánta a produkciót, végül azonban a Netflix kínálatában debütál majd a film, valószínűleg jövőre. A főhősnőt Sofia Boutella (KingsmanStar Trek: Mindenen túl) alakítja, a The Hollywood Reporter pedig közölte a további főbb szereplők névsorát is: mások mellett Charlie Hunnam (Úriemberek), Djimon Hounsou (A galaxis őrzői), Bae Doona (Felhőatlasz) és Ray Fisher (A törvény nevében) is feltűnik majd a képernyőn.

sofia-boutella-.jpg
(A kép forrása: Variety)

Az Akira Kuroszava A hét szamuráj című klasszikusától megihletett történet egy galaxis szélén élő békés kolónia harcát mutatja be, amikor a zsarnok Balisarius megtámadja őket. A kétségbeesett telepesek egy titokzatos múltú fiatal nőt küldenek a szomszédos bolygókra, hogy segítséget szerezzenek honvédő háborújukhoz. Sajtóértesülések szerint Hounsou az egyelőre ismeretlen pártállású Titus tábornokot, Bae egy kardforgató bosszúállót, míg Fisher egy ellenálló harcost, Blood Axe-et alakítja majd.

charlie-hunnam-djimon-hounsou-doona-bae-ray-fisher-split-getty-h-2022.jpg
(A kép forrása: The Hollywood Reporter)

Snyder már korábban közzétett egy látványtervet, most pedig új képeket közölt az egyelőre előkészületi fázisban álló produkcióból. Ezeken könnyedén felismerhető az az erőteljes művi színvilág, ami munkásságát mindig is jellemezte. A legnagyobb kérdés, hogy sikerül-e a rajzok stílusát a képernyőre átültetni.

A Rebel Moon munkálatait követően a Planet of the Dead című akcióhorror és Ayn Rand The Fountainhead című regényének adaptációja szerepel Zack Snyder bakancslistáján, bár a művész beszélt korábban egy történelmi hűségre törekvő Artúr-feldolgozásról is. Ti melyik opuszt várjátok a legjobban?

ap21140714860938.jpg
(A kép forrása: Variety)