Mindenekelőtt: a következők spoileres információkat tartalmaznak, de semmi olyat, ami a trailerben ne lenne benne.

A 2009-es Star Trekben Kirk megpróbál felnőni az apjához, a Sötétségben: Star Trekben a kapitányi poszthoz igyekszik méltó lenni, míg úgy tűnik, a karakter a harmadik filmben, a Mindenen túlban saját identitását próbálja meglelni. Az útkeresés azonban igen súlyos veszteséggel indul: az ötéves küldetés kellős közepén elveszti az Enterprise-t.

Mint olyan ember, aki nagyjából azóta Star Trek-rajongó, hogy az eszét tudja, és még az eredeti sorozaton szocializálódott, meghatározó filmélménynek számít az eredeti NCC-1701 USS Enterprise felrobbantása a Spock nyomában-ban. Ennél fogva van némi elvárásom az új éra hasonszőrű jelenetével kapcsolatban, noha ezt az Enterprise variánst kifejezetten ocsmány hajónak tartom.

Jó előjel, hogy a trailer megpróbál hatni az érzelmekre, és már az Enterprise pusztulását is igen komolyan kihangsúlyozza, akárcsak Kirk vívódását. Bár a zenét szerintem nem találták el ezúttal sem, maga az előzetes igazán látványos, és egy eredendően remek film képét festi le. Aztán persze majd kiderül a moziban, így van-e.

Akárhogy is, egy érzelmi plusz lesz benne: ez Anton Yelchin utolsó filmje, amit az emlékének dedikálnak.