Red Alert 3: Uprising bejelentveAz önálló (tehát az alapjátékot nem kívánó) kiegészítő címe Uprising, amely az RA3 nagy összefeszülését követő időszakban veszi fel a fonalat: a ruszkik lábadoznak a nagy zakóból, a japcsik kétségbeesetten próbálják visszanyerni becsületüket és önmagukat, a látszólag nyertes szövetségesek sorait árulás és korrupció mételyezi. Mindegyik fél kap egy-egy újabb hadjáratot, plusz lesz még egy bónusz küldetéssor is, amely a Felkelő Nap Birodalmának kommandósa, a bájos de veszélyes Yuriko származása körül bonyolódik. Ezen kívül kapunk egy Commander's Challenge nevű mókát, amelyben 50 egyedi, saját szabályokkal és feltételekkel rendelkező kihíváson kell helytállnunk kilenc, különféle területről származó és eltérő szintű parancsnokkal szemben. Mindehhez újabb filmbetétek is társulnak, Gemma Atkinson és Ivana Milicevic már a kamerák elé állt, a további, új szereplőket hamarosan bejelentik.

Az EA Los Angeles vezető producere, Amer Ajami szerint a csomagot a C&C közösség visszajelzéseit figyelembe véve kalapálták össze, így továbbra is gyors, pörgős, szórakoztató játékmenetre számíthatunk, még többet megtudhatunk az RA3-ban elkezdődött történetből, és az átvezető filmekből is többet kapunk, no meg új egységeket (a mellékelt képen és koncepciórajzon ezek egyike, a japán Steel Ronin látható).

A Red Alert 3 – Uprising márciusban lesz elérhető, de csak és kizárólag (erre utaltam a beharangozóban) digitális terjesztés útján.


Red Alert 3: Uprising bejelentveRed Alert 3: Uprising bejelentve