Manapság nem szokatlan, hogy a konzolgyártók exkluzív jogokat vásárolnak maguknak játékokhoz. A Sony és a Microsoft is ezt csinálta a Call of Duty-val, láthattuk a Destiny 2-vel és a Dragon Age: Inquisitionnel is. És most látni fogjuk a Red Dead Redemption 2-nél, hiszen a Sony exkluzív tartalmakat adhat ki a játékhoz.

Persze csak ideiglenes exkluzivitásról van szó, és eddig az sem derült ki, miféle tartalmakra kell számítani. A PS Store-on csak annyit lehet olvasni, hogy néhány tartalom elsőként PS4-re jelenik meg. Talán csak pár extra kalapról van szó, úgyhogy emiatt még nem érdemes kaszát és kapát ragadni.

Ugyanakkor napvilágot látott az is, hogy két extra küldetés szintén exkluzivitást élvez, bár nem platformokhoz, hanem kiadásokhoz köthetően. A nemrégiben bejelentett speciális kiadások mellé jár két bónuszküldetés, a Bank Robbery és a Gang Hideout. Sokan úgy gondolták, hogy azok, akik a drágább változatokban vásárolják meg a Red Dead Redemption 2-t, azok néhány héttel korábban férhetnek hozzá eme két misszióhoz.

A Rockstar azonban hamar tisztázta Twitteren: erről szó sincs, a két küldetés kifejezetten a Special Editionhöz, az Ultimate Editionhöz és a Collector’s Editionöhöz készült, aki nem ezek egyikét vásárolja meg, az nem játszhat eme két misszióval. Öröm az ürümben, hogy a fejlesztők szerint se a Bank Robbery, se a Gang Hideout nem kapcsolódik a sztorihoz, így kihagyásuk miatt nem csorbul a játék élvezhetősége.

Sokan persze nem így látják, éppen ellenkezőleg, általánossá vált az a vélemény, miszerint a Rockstar ezzel akarja kizsarolni a drágább kiadások megvásárlását. A Rockstar egyelőre nem reagált az ügyben, ugyanakkor semmi akadálya sincs egy későbbi ingyenes vagy fizetős kiadásnak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!