• Csak egy karaktert irányíthatunk majd a Red Dead Redemption 2.ben
  • Elejétől a végéig Arthur Morgan lesz a főszereplő

Annak idején a Rockstar Games lépett egy merészet és nem egy, hanem egyből három szereplő fölött vehettük át az irányítást, újra és újra összefonódó közös történetük során. Ez egészen egyedi ízt kölcsönzött a játéknak, melyet azóta is felemlegetünk. Ezen játékmechanika nyomán röppentek föl pletykák, melyek szerint hasonló funkcióval büszkélkedhet majd a Red Dead Redemption 2 is. Mint most kiderült, a híresztelések hamisnak bizonyultak.

A Hollywood Reporternek adott interjúja során a játék művészeti direktora, John Bass megerősítette, hogy a Grand Theft Auto 5-tel ellentétben a Red Dead Redemption története csak egyetlen szereplőre, Arthur Morgan-re fókuszál majd. Ennél fogva a játék kezdetétől annak végéig csak őt irányíthatjuk majd.

„Az egy karakterhez való ragaszkodás sokkal megfelelőbbnek tűnt egy western struktúrájához és narratívájához. Arthur a Van der Linde banda többi tagjával együtt él és küzd, mindegyikük valamilyen kapcsolatban áll vele, de ez Arthur sztorija és szigorúan csak őt irányítja a játékos is, ahogy ő és a banda szembenéz a gyorsan változó világgal. Úgy hisszük, hogy mindenkinek tetszenik fog a bandához való tartozás. Ilyesmit nem csináltunk előtte.” – mondta el Bass.

És valóban, korábbi játékaik során mindig magányos farkasként igyekeztünk érvényesülni, még ha akadt egy-két szövetségesünk is útközben. A népes banda azonban lehetőséget ad arra, hogy ne csak a magunkért, hanem egy közösségért való küzdelem kerüljön a középpontba.