A filmipar már sajnos hosszú évek óta a feldolgozásokban és folytatásokban látja a jövőt ahelyett, hogy előállna néhány új (vagy legalábbis újabb) ötlettel, és bár ez a tendencia többnyire csak Hollywoodra igaz, bizony a világ más részein is előfordul. A The Hollywood Reporter például arról számolt be nemrég, hogy remake-et kap a legendás olasz rendező, Sergio Leone 1964-es klasszikusa, a spagettiwesternek egyik legnagyobbika, avagy az Egy maréknyi dollárért, amely amellett, hogy útjára indított egy egész trilógiát (Pár dollárral többért, A Jó, a Rossz és a Csúf), a világ egyik legjobb színészeként számontartott Clint Eastwood karrierjét is megalapozta.

egy-mareknyi-dollarert-remake-clint-eastwood-western-sergio-leone.jpg

A kép forrása: The Hollywood Reporter

Mindez jól mutatja, hogy milyen elemi erővel bír a Kuroszava Akira A testőr című remekművén alapuló mozi, ami a Gianni Nunnari és Simon Horsman alapította Euro Gang Entertainment segítségével fog új életre kelni, méghozzá Enzo Sisti produceri felügyeletével és a római székhelyű Jolly Film segítégével, amely az eredeti opusz forgalmazásáért is felelt. 

„Nagy örömömre szolgál, hogy a Those About to Die után ismét együtt dolgozhatok Giannival, valamint Simonnal, méghozzá egy olyan klasszikusnak a remake-jén, amely egy teljesen új filmes alműfajt teremtett, ami aztán 500 európai westernnek adott otthont” – mondta Enzo Sisti a nyilatkozatában. 

„Enzo az egyik legtapasztaltabb producer a filmszakmában, így aztán szerencsések vagyunk, hogy partnerünknek mondhatjuk ebben a hihetetlen projektben. Eltökélt szándékunk, hogy egy olyan feldolgozást készítsünk, amely méltó lesz Sergio Leone nagyszerű klasszikusához” – tette hozzá Nunnari és Horsman. Mivel a munkálatok még nagyon korai szakaszban járnak, természetesen semmit nem tudni a szereposztásról vagy a stáb többi tagjáról, mindenesetre szkeptikusan figyeljük a produkció alakulását, mivel az ilyen próbálkozások zöme sajnos nem úgy szokott elsülni, ahogy azt a készítők gondolják. Az Egy maréknyi dollárért pedig túl meghatározó film ahhoz, hogy egy közepes feldolgozás szülessen belőle, szóval reméljük a legjobbakat.