Az 1996-ban készült Twister mára igazi klasszikusnak mondható a katasztrófafilmek között, hiszen Jan de Bont alkotása elképesztő látványt produkált akkoriban, emellett a két viharvadász, Dr. Jo Harding (Helen Hunt) és Bill Harding (Bill Paxton) kapcsolatát is sikerült remekül felépíteni – persze a nézők többségének valószínűleg a repülő tehén maradt meg leginkább. Már évekkel ezelőtt felröppentek a pletykák, miszerint folytatást kaphat az opusz, a mai napon pedig a hazai mozikba is beszáguld a Twisters – Végzetes vihar címet viselő alkotás, amihez természetesen az első kritikák is megérkeztek nemrég.

Noha az évtizedekkel később érkező toldalékok nem minden esetben sülnek el jól (elég csak A függetlenség napja: Feltámadásra gondolni), az egyre felkapottabbá váló Glen Powell (A bérgyilkos, aki nem is volt, Top Gun: Maverick) és a hihetetlenül tehetséges Daisy Edgar-Jones (Normális emberek, Friss, Ahol a folyami rákok énekelnek) nevével fémjelzett produkció meglepően remek fogadtatásban részesült az újságírók körében – olyannyira, hogy nyugodtan kijelenthetjük: a nyár egyik legnagyobb meglepetésével van dolgunk. 

Lee Isaac Chung (Minari: A családom története) rendezése jelenleg 73 ponton áll a Metacritic oldalán (14 írást követően, szóval ez változhat), ami kimagaslóan jónak mondható egy katasztrófafilm esetében, pláne úgy, hogy ennél bizonyára mindenki rosszabbra számított. A The Telegraph-nál tevékenykedő Robbie Collin egyenesen az egekig magasztalta a produktumot, kiemelve az abban látható feszültséget, az Entertainment Weekly szakija, Jordan Hoffman pedig az említett színészek alakítását tapsolta meg leginkább – ezzel egyébként messze nem volt egyedül. Szinte minden kritikus 80 pont környékére lőtte be a végeredményt, ám akadnak azért kivételek, a The Guardian kötelékében álló Peter Bradshaw például csak három csillagot (tehát Metacritic mércével mérve 60 pontot) adott a látottakra, mondván, hogy bár egy szórakoztató filmmel állunk szemben, Daisy Edgar-Jones-nak ezúttal sem sikerült olyan, nagyvászonra szánt szerepet írni, amilyet megérdemel. A BBC, a The Hollywood Reporter és a Variety újságírója is 60 ponttal jutalmazta a mozit, a Screen Daily munkatársa, Tim Grierson pedig csupán 50 pontot adott neki (kihangsúlyozva, hogy eléggé kontraproduktívvá vált a túlzott komolykodás), ám összességében nézve így is az a konszenzus, hogy várakozáson felül teljesítettek a készítők. A Rotten Tomatoes oldalán egyébként 76%-on áll a Twisters – Végzetes vihar (21 kritikával), szóval több mint valószínű, hogy nem fognak vele mellélőni a zsáner kedvelői.