• Akad egy youtuber, aki saját, hamis csalásaival szívatja az ügyeskedni vágyókat CS:GO-ban és PUBG-ben
  • Méghozzá úgy, hogy éles meccsek közben a lehető legváratlanabb hibákat generálja
  • Ezeknek a végeredményét pedig szerencsére a YouTube-ra is feltölti lelkiismeretesen

A csalók sajnos a legtöbb online kompetitív játékban jelen vannak, hogy meg nem engedett módszereikkel elrontsák mások szórakozását. A fejlesztők persze próbálnak fellépni a jelenség ellen, és általában rengeteg felhasználót bannolnak ügyeskedés miatt, ennyi azonban sajnos kevésnek szokott bizonyulni a csalók teljes visszaszorításához.

Ezeket az áldatlan állapotokat unta meg nem is olyan régen egy ScriptKid néven futó youtuber, aki úgy döntött, tűzzel fog harcolni a tűz ellen, és megalkotta a saját csaló szoftverét. Igen ám, csakhogy ez nem sima csalás, hanem pont annak az ellenkezője, ami telepítés után, az éles meccsek alatt a lehető legváltozatosabb módokon szívatja azt, aki előnyhöz szeretne jutni vele. Ráadásul erről a program automatikusan felvételt is készít, amit aztán továbbít ScriptKidnek, ő pedig rövid, de annál szórakoztatóbb YouTube videók formájában közzé is teszi mindezt.

Legutóbbi videója nem is olyan rég jelent meg, és mint látható, van ebben minden: ha a csaló például megpróbál kinyitni egy ajtót, akkor nem történik semmi, csak némi kopogást hall, ha pedig AWP-vel vagy Scouttal tüzelne, miközben a fegyver távcsövét is használja, a puska nem sül el, csak a lövés hangját hallani. De apróbb trükkök is bekerültek a csomagba, melyek 50% eséllyel aktiválódnak akkor, amikor a csalni igyekvő játékos belép egy lerakó területére: ilyenkor előfordulhat, hogy a szoftver teljesen összekeveri az irányítást, de akár az is, hogy belassítja a karaktert, hogy csak párat mondjunk a lehetséges kimenetelek közül.

Az incidensekből összevágott videó alább tekinthető meg, és érdemes is végignézni, mert elég ütősre sikeredett.