A montreáli PIXYUL egy frissen alapított fejlesztőcsapat, melynek tagjai ipari veteránok, kik már mindent láttak, mi csak létezik és kapcsolatba hozható a videojátékok világával. Talán ezért is érezték úgy a srácok, hogy ideje továbblépni, és életre hívni minden idők legnagyobb, legambiciózusabb videojáték-projektjét: bemutatkozik a ReRoll, egy akció-RPG, mely a teljes világunkat le fogja modellezni!

Túl vagytok a sokkon? Na, akkor elmondjuk a részleteket. A PIXYUL úgy tervezi, hogy az eBee nevű cég civil drónjai segítségével a Föld minden szegletét beolvassa lézeres technikával, majd az adatokat hosszasan elemezve az egész bolygót lemodellezi, hogy a ReRollban mindent bejárhassunk, amit a valóságban is. A sztori egyébként klisés posztapokaliptikus játékot sejtet, amiben a túlélésen van a hangsúly, és nem a történeten. A játékosoknak enni, inni, pihenni kell, és sosem tudhatjuk, milyen veszedelem leselkedik ránk az első sarkon.

Ráadásul nemcsak, hogy minden helyszín a valóságból lesz átemelve, de az időjárás is dinamikusnak ígérkezik, azaz ha azon a helyen, ahol épp vagyunk, esik az eső, akkor a karakterünk is meg fog ázni. Várható hó, szél, forróság... elképesztő. Természeresen a PIXYUL dolgozói is tudják, hogy ez nem megy majd könnyen, így először csak kis területeket tesznek majd elérhetővé, és folyamatosan fogják tágítani a világot.

És hogy minderre honnan lesz pénze a csapatnak? Nos, elvileg a weboldalukon toboroznak támogatókat, de nem lennénk meglepve, ha egy nap feladnák indie jellegüket és alárendelnék magukat egy kiadónak. Ez ugyanis még egy EA-nek vagy Activisionnek is nagy falat lenne!