• Ada Wong is megváltozik a remake-re
  • Így jobban beleillik a realisztikusabb koncepcióba
  • De csalódni így sem fogunk benne

Az E3-on Leon, míg a Gamescomon Claire volt a sztár a Resident Evil 2 Remake-et bemutató Capcomnál, ám az eredeti játékban van egy harmadik fontos szereplő is, aki népszerűsége miatt nem csak feltámadt, de több későbbi epizódban és az egyik animációs filmben fontos szerepet töltött be. Ő Ada Wong, az ipari kémek legszebbike és Leon szíve csücske.

Természetesen Ada nem marad ki a remake-ből sem, sőt remélhetőleg igazodnak a folytatásokhoz, így a halálát a The Dakrkside Chronicleshöz hasonlóan megmásítják. És bár teljes valójában még nem láthattuk Miss Wongot, az E3-as trailerben már feltűnt egy villanásra. Rajongók pedig megállapították, hogy nem az a szexi vörös ruha van rajta, ami szinte összenőtt vele (ha a ruha nem is, a szín mindenképpen).

A játék direktora, Kadoi Kazunori szerint erre azért volt szükség, mert a Resident Evil 2 Remake-je reálisabb lesz, mint az eredeti Resident Evil 2 volt, és ebbe a koncepcióba nem illik bele Ada korábbi megjelenése. (Szerintem még mindig jobb, mint a Reisdent Evil 4-ben.) Elvégre ő egy ipari kém, nem egy bálba készülő főiskolás lány.

Bár Ada változik, Kazunori szerint az elvárásainknak így is meg fog felelni, vagyis valószínűleg valamilyen módon a vörös szín így is dominálni fog nála, és valószínűleg a jelleme sem lesz más. Plusz beszédes, hogy a villanásnyi megjelenése az E3-as trailerben emlékeztet egy korábbi koncepciórajzra, ami még az eredeti játékhoz készült.

resident-evil-2-remake-ada-wong.jpg

A Resident Evil 2 Remake tehát tovább halad a Resident Evil 7 által elindult realisztikusabb ösvényen. Ott ugye azért módosították radikálisan Chris Redfield alakját, hogy jobban belepasszoljon az új koncepcióba, és most ez követi a húga, valamint Leon és Ada is.