• A Resident Evil 2-nek is két főszereplője lesz
  • Leon és Claire külön kampányt kapnak
  • De nem lesz A és B történetszál

Imádom az eredeti Resident Evil 2-t, de ha valamit nem szerettem benne, az az, hogy négyszer kellett végigjátszani ahhoz, hogy egyszer összerakjuk a teljes sztorit. Volt Leaon A és Claire B sztori, és persze Claire A és Leon B sztori. Ugyanakkor mégis hangulatos volt, hogy ugyanazt a történetet két szemszögből is megismerhettük.

Nos, a Resident Evil 2 remake-nél sem lesz ez teljesen másképpen, továbbra is Leon S. Kennedy újonc rendőr és a bátyját kereső Claire Redfield szemszögéből ismerhetjük meg Raccoon pusztulásának történetét, ám ezúttal a négy sztori szál helyett két kampányt kapunk, amik egymástól függetlenek, mégis ugyanazt a történetet mutatják be. Az egyiknek értelemszerűen Claire, a másiknak Leon lesz a főszereplője.

Hirabajasi Josiaki producer szerint erre már csak azért is szükség volt, mert megítélésük szerint a mai játékosok jobban szeretik a rövidebb történeteket, amik mellőzik a repetitív játékmenetet. Tény és való, az eredeti játékra tényleg rendkívül jellemző volt az ismétlés. Így viszont nem csak két szereplő kap önálló történetet, de az ismétlések is elmaradnak, hiszen hőseink egyetlen nagy cselekménysor részesei lesznek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!