GURU Extra ***A hírek popupjaLassan bele kell törődni abba, hogy a Resident Evil-sorozat már nem kifejezetten a túlélőhorror zsáner oszlopos tagja, hanem inkább egy akciójátékhoz hasonlít. Az átalakulás az RE 5-tel kezdődött, s az Operation Raccoon Cityvel csúcsosodik ki, amiben még csak nem is egyedül, hanem egy csapat zsoldossal kell megtisztítanunk a katasztrófa epicentrumaként szolgáló várost.

A Capcom terve az, hogy a Resident Evil-sorozat új irányvonalával átcsábítsanak pár millió embert a Call of Duty-táborból. A cég angliai marketingigazgatója, Dave Turner elmondta, hogy a sorozat népszerűsége megugrott, miután akciódúsabb játékmenetre tértek át, így a jövőben is ezen az irányvonalon maradnak, sőt komolyabb is erre koncentrálnak majd.

Turner elsősorban az Operation Raccoon Cityre értette ezt az adrenalinpumpáló váltást, de látva a Resident Evil 6 első kedvcsináló videóját, úgy tűnik, hogy a számozott felvonás sem tér teljesen vissza a sorozat gyökereihez -- bár egyes játékmenetelemek a klasszikus epizódokat idézik majd.

A sorozat 15. évfordulóját ünneplő rendezvényen (Resident Evil Anniversary Premier Party) a játék vezető tervezőjétől, Kobajasi Hirojukitól megtudtuk, hogy a klasszikus értelemben vett, mindig túlerőben lévő zombik ellen fogunk harcolni, a játék során pedig olyan hangulatot igyekeztek teremteni, melyet áthat a bizonytalanság, hiszen sosem lehet majd tudni, hogy mi vár a következő sarkon.

A jól ismert ellenfelek mellett persze új szörnyek is megjelennek majd, közülük pedig a legveszélyesebb a javo, ami az élőhalottak egy új mutációját képviseli, de az egyszerű zombik is tartogatnak majd néhány meglepetés, arról nem is beszélve, hogy sok rejtély övezi majd ezeket, melyek felderítése a játékosokra vár.

Hirojukitól továbbá megtudtuk azt is, hogy a történet nem kettő, hanem három szálon fut majd: a trailerben bemutatkozott Leon S. Kennedy és Chris Redfield mellett ugyanis egy harmadik, egyelőre rejtélyes személy is játszható lesz, akiről csak annyit tudni, hogy „ő menti majd meg a világot.”