Idén egy újabb Arkham-játékot kapunk, ám ezúttal a fejlesztést nem a Rocksteady tapasztalt csapata végzi, hanem a Warner Bros. Montreal, amely ahelyett, hogy tovább görgette volna a Sötét Lovag történetét, inkább visszament az időben, és egy előzménnyel jelentkezik. Ebben egy kissé még tapasztalatlan, fiatal Batmannal találkozunk, akire a világtörténelem legrosszabb szentestéje vár.

A történet mozgatórugója a korábbi két Batman-játékban több alkalommal is utalás szintjén feltűnt Roman Sionis, vagyis Black Mask lesz. Róla azt kell tudni, hogy egy kifejezetten brutális, a kínzásokban örömet lelő, őrült ember, aki a családjától örökölt Janus Cosmetics segítségével óriási vagyonra tett szert, amit arra használt fel, hogy gyakorlatilag átvegye a város felett az irányítást; a Sionis név mindenhol ott van, a pénzével pedig minden rivális bandát kitúrt. Az egyetlen elintézetlen dolog, ami hátravan, az Batman.

batman.jpg

Black Mask egy mélyen gyökeredző utálatot táplál Batman iránt, így azzal a tervvel áll elő, hogy felfogadja a világ nyolc legjobb bérgyilkosát, hogy intézzék el a város maszkos védelmezőjét, mindezt pedig szenteste. A történetért felelős fejlesztő, Dooma Wendschuh úgy fogalmazott, hogy ez Batman legrosszabb rémálma -- nekünk, játékosoknak azonban áldást jelent. A történetben így megismerkedhetünk az eddig háttérben mozgolódó ellenségekkel, illetve Black Mask nagyon érdekes karaktere is előtérbe kerül, ki bizonyos tekintetben Batman ellentétjének is felfogható. Mindkét szereplő egy nagyon tehetős családban nőtt fel, ám a kis Sionisszal mostohán bántak a szülei, ami egy életre megsebezte őt. Szadista, beteg felnőtt lett belőle, aki saját kezűleg végzett agresszív nevelőivel, majd a bűnöző életpályát választotta magának -- de ha ez még nem volna elég borzongató, akkor tudni kell azt is, hogy a maszk, amit hord, az a saját apjának koporsójából készült; ezzel leplezi valódi kilétét a világ elől, s így kettős életet tud élni.