• Minden teknőcnek egyedi harcstílusa lesz
  • Ezek kiegészítik egymást, amit a legjobban a kooperációs módban használhatunk ki
  • A főellenfelek egyedi fegyverekkel és mozdulatokkal bírnak
  • Legyőzésükhöz az ellenük használható taktikára is rá kell jönnünk

Tegnap némi bonyodalom után – a Microsoft a tervezettnél előbb töltötte fel a trailert az Xbox.com-ra – hivatalosan is bejelentették a Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattant, de túl sok újat nem tudhattunk meg róla. Viszont mostanra a PS blogon is megjelent egy írás, és az már bővebben is ecseteli a játék egyik legfőbb elemét, a harcrendszert, amely a PlatinumGames játékaira jellemzően gyors, sima és kombókkal teli.

E szerint a négy tini nindzsa harci teknőc más-más harcstílussal lesz megáldva. Leonardo katana kardjaival kiegyensúlyozott harcos, fürge és közepes távolságig szájon tudja vágni a Talpasokat. Raffaello lassabb testvérénél, de sokkal erősebb ütéseket tud bevinni. Michelangelo nuncsakuinak hála csak belharcban tud érvényesülni, ám a leggyorsabb a fivérek között. Donatello pedig a legmesszebb tud elütni botjával, szóval ő a távolabb állókat regulázhatja meg.

Eme különböző harcstílusok egyaránt érvényesülnek az egyjátékos kampány és a kooperációs többjátékos mód alatt, mégis utóbbiban lesz a legtöbb haszna, amikor a játékosoknak össze kell fognia, hogy maximálisan kihasználhassák a teknőcök egymást kiegészítő harcstílusát.

Az együttműködésre már csak azért is szükség lesz, mert sok ellenfelet kell majd leverni, az olyan főellenfelek pedig, mint Zúzó két fogdmegje, Rocksteady és Bebop, speciális mutatványokra lesznek képesek és egyedi fegyvereik vannak. Ahhoz, hogy legyűrjük őket, rá kell majd jönni, milyen taktika vethető be ellenük.

Ahogy azt korábban is írtuk, a történetet a több Tini Nindzsa Teknőc-képregényt is jegyző Tom Waltz írta, de a látvány is a képregényeket idézi. A fejlesztők ugyanis alaposan áttanulmányozták Mateus Santolouco Teknőc-füzeteit, és az alapján tervezték meg a Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan vizualitását.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!