Ha rádjön a nosztalgiahullám, de nem találod a telepítőt, eladtad a régi konzolokat vagy tönkrementek az adathordozóid, netán nincs kedved letöltögetni, akkor ezeken az oldalakon szinte biztosan megtalálod azt, amivel újraélheted a gyerekkorodat.

Archive.org

Hatalmas játékkínálattal rendelkezik az Archive.org, melyen két kategóriára bontva böngészhetünk a régmúlt nagyjai között: a Console Living Room soraiban szinte mindent megtalálhatunk, ami valaha valamelyik konzolra megjelent. Bár ezek mellett videók, könyvek, és a Metropolitan, valamint a Brooklyn múzeum archívumaiban is böngészhetünk, egyszóval egy igazi kincsesbánya!

archive-org.jpg

Classicreload.com

Bár a Classicreload.com felülete nem tűnik hívogatónak, több, mint 5000 játékot felvonultató kínálatában alaposan el lehet süllyedni. Ha nem találtad meg az Archive-org kínálatában, amit kerestél, akkor itt a második esélyed - még a Red Alert 2 is itt van!

classicreload.jpg

Playretrogames.com

Az Adobe Flash telepítése nélkül, egy hatékony HTML5 forráskódú oldal a Playretrogames.com, bár vannak hátuütői. Nem olyan jól rendszerezett, mint a fentiek, és reklámokból tartja el magát, de egy elég komoly Nintendo-gyűjteményre lelhetünk itt.

playretrogames.jpg

Emulatoronline.com

Itt sem szabadulunk a reklámoktól, de legalább kicsit jobban kategorizáltak a játékok, az Emulatoronline.com-on mint az előbbinél. A szintén HTML5 alapú emulátorok hátránya azonban a gyengén (értsd: semennyire sem) testreszabható irányításban rejlik.

emulatoronline.jpg