Rhiannon: CotFB – walesi rémtörténetA pici, mindössze háromfős Arberth Studios első munkája formálódik Rhiannon: Curse of the Four Branches címmel (korábban Rhiannon: Beyond the Mabinogion volt a neve), melyben egészségesen keveredik a mitológia, a misztikum és a valóság. A belső nézetű point ’n click kalandjáték alapja a Mabonigion, a walesi mítoszok, legendák és fantáziák klasszikus, 900 évre visszanyúló gyűjteménye, ebből merítettek ihletet és történeteket az alkotók. Fő karaktere Rhiannon Sullivan, egy tizenöt éves leány, ki szüleivel vidékre, egy Ty Pryderi (Pryderi háza) nevű walesi kúriába költözik. A lány hamarosan hangokat kezd hallani, látomásai lesznek, melyet felmenői élénk fantáziájának tudnak be. Nem így Jon Southworth, a történész, akivel a lány összeakad az interneten, és aki elmondja, a ház egy, a Mabinogionban is szereplő mitológiai alak nevét viseli, és úgy véli, a háttérben az ember és a mágia között dúló rettentő, évezredes harc húzódik, s a valóság és a legenda, az Akkor és Most közti határ lassan elmosódik.

Miután Rhiannon állapota egyre kritikusabbá válik, szülei elviszik őt – s itt lépünk be a képbe és a rejtélyes házba mi, Jon Soutworth bőrébe bújva, hogy megakadályozzuk azt, ami elkerülhetetlennek és eleve elrendeltetettnek tűnik, miközben szembe kell néznünk egy rettenetes igazsággal is, saját magunkkal kapcsolatban...

Egyelőre ennyit tudunk, de aki ért angolul, és bele akar merülni jobban a hangulatba, ajánlom figyelmébe a hivatalos oldalt, ahol beleolvashatunk Rhiannon felkavaró, félbeszakadt blogjába is. Mellé kaptunk egy videót (alant és a letöltéseknél) és tucatnyi képet is, melyek persze lehet, hogy a grafikára izguló ifjakat nem nyűgözik le, de szerintem hangulatosak, és egy félig-meddig amatőr projekthez képest jól sikerültek. Én a magam részéről várom a játékot, mely Észak-Amerikában október végén jelenik meg, ám sajnos európai kiadásról egyelőre még nincs szó.