Hiszen ki ne szeretné megóvni értékeit, biztonságban tudni szeretteit, valamint megőrizni azt a biztos, nyugodt, szeretetteljes érzést, ami az otthonhoz köti érzelmileg az embert?

Riasztóközpontokkal a kiválóan vezérelt riasztórendszerekért

A DEFLOC riasztóközpont szettjei nagyszerű lehetőséget jelentenek mindenki számára, aki magas fokú védelmet akar, és szeretné biztonságban tudni értékeit, otthonát, családtagjait. A kínálatban elérhető szettek lehetnek komplett csomagok, amelyek minden szükséges elemet tartalmaznak, de olyanokat is találunk, amelyek részlegesek. A riasztóközpontok azok a részei a rendszernek, amelyek révén vezérelni tudjuk a rendszer működését.

def.jpeg

Vezérlőegységre mindenképpen szükség van!

Gondoljunk csak bele, hogy milyen lenne mondjuk, ha lenne egy autónk kormány nélkül. Ugyan képesek lennénk haladni vele, de képtelenek lennénk arra, hogy szabályozzuk azt, hogy merre jutunk el benne ülve. Habár az egyik lényeges tulajdonságával rendelkezne, de éppen az irányítás lehetőségét elveszítve kevésbé érezhetnénk funkcionálisnak a járművet. Nagyjából ugyanez lenne igaz a központi kezelőrendszer nélkül telepített riasztóra is. Hiszen végülis lenne, de éppen azokra a dolgokra nem lenne képes, amelyek miatt valódi hatékonyságot várhatnánk el tőle.

Mi mindenre jó a riasztóközpont?

A riasztóközpont egészen egyszerűen nélkülözhetetlen alkotóeleme a riasztórendszernek. Enélkül nem fog működni, s nem tudjuk programozni sem a rendszer használatát.

A vezérlőközpontban ugyanis elmenthetjük az egyes területeket, zónákat, így csoportosítva a rendszerben lévő érzékelőket, újabb és újabb funkciókat alkothatunk. Miért van erre szükség? 

Zónák és példák arra, hogy mit kezdhetünk velük

Gondoljunk csak bele, hogy éppen otthon tartózkodunk, de nagyobb biztonságban szeretnénk érezni magunkat, s éppen nem cél a szellőztetés sem. Ilyenkor lehetőségünk van az összes nyitásérzékelőt úgy beélesíteni, hogy a mozgásérzékelők nem működnek közben, ezért mi bátran mozoghatunk továbbra is az ingatlanon belül.

Nagyon gyakori opció az is, hogy egy kétszintes épület esetén szeretnénk leválasztani és külön kezelni a két emeletet. Erre miért lehet szükség? Gondoljunk például az éjszakai órákra! Ha minden hálószoba az emeleten van, és biztosak szeretnénk lenni abban, hogy miközben édes álmunkat alusszuk, nem pakolják ki a nappaliból, a dolgozószobából és a konyhából az értéktárgyainkat, akkor érdemes beélesíteni a rendszert az alsó szinten. Ilyenkor választhatjuk azt a lehetőséget, hogy annak ellenére, hogy lent minden nyitás- és mozgásérzékelő aktívan működik, a család nyugodtan pihenhet, s az sem okoz problémát, ha a gyerekek éjjeli vándorútra indulnak szüleikhez, vagy éppen a mosdót kell meglátogatni.

A riasztóközponttal a fenti elképzelések mellett számos más opciót is megvalósíthatunk, miközben élvezzük a riasztórendszer nyújtotta biztonságot.