Az E3 2014 egyik nagy durranása volt a Rise of the Tomb Raider leleplezése. Túl sokat sajnos nem tudtunk meg a játékról, ami érthető, hiszen a Crystal Dynamics még nyakig van a fejlesztésben, de annyit már biztosra vehettünk, hogy a játék PC-re, Xbox One-ra és PS4-re érkezik meg. És talán a leköszönt generáció konzoljaira is.

Úgy tűnik, tényleg multigenerációs játék lesz a Rise of the Tomb Raider, bár az egyik forrás ezúttal is a sokat tudó, de legalább annyiszor tévedő Amazon. Az angliai brancs oldalának kínálatában ugyanis ott az Xbox 360-as és Playstation 3-as változat, még az árát is meghatározták. Tovább erősíti a multiplatformos megjelenés lehetőségét az Xbox hivatalos honlapja, ahol szintén feltüntették az Xbox 360-at a Rise of the Tomb Raider mellett.

Hogy mi az igazság, azt egyelőre nem tudni, se a Crystal Dynamics, se a Suaqre Enix nem adott még ki hivatalos közleményt a megcélzott platformok ügyében. Mindazonáltal a tavalyi Tomb Raider ismeretében nem tűnik túl valótlan feltételezésnek, hogy a Rise of the Tomb Raider is multigenerációs játék lesz.