• Március 29-én jelenik meg a Cold Darkness Awakened című utolsó DLC a Rise of the Tomb Raiderhez
  • A kiegészítőt egyszerre érkezik minden érintett platformra
  • A Cold Darkness Awakened benne foglaltatik a Season Pass-ben, de különállóan is letölthető lesz
  • Rise of the Tomb Raider videoteszt

A Rise of the Tomb Raider alaposan próbára tette kedvenc sírrablónk képességeit, hiszen nem csak a gonosz Trinity nevű szervezet fogdmegjeivel, hanem a szibériai vidék zord időjárási körülményeivel is meg kellett küzdenie Lara Croftnak. Majd érkezett a Season Pass első csomagja, mely a túlélésre kihegyezett Endurance játékmóddal fokozta hősnőnk megpróbáltatásait, legutóbb pedig Baba Yaga átkával kellett szembenéznie Larának a Baba Yaga: The Temple of the Witch DLC-ben.

Ilyen tekintetben a szezonbérlet utolsó tartalma, az Xbox Store, a Windows Store és a Steam kínálatában egyaránt március 29-én debütáló Cold Darkness Awakened DLC sem sok jót sejtet Croft kisasszony számára, hiszen ebben a csomagban egy elhagyatott hidegháborús kutatóbázisra juthatunk el vele. A Trinity emberei azonban megelőznek bennünket, és bejutnak a létesítménybe, vesztükre, ugyanis ezzel egy agresszív vírusfertőzést szabadítanak el. A kórokozótól minden élőlény vérszomjas gyilkológéppé változik, legyen szó zsoldos katonáról vagy éppen az erőd vadjairól. Larával mihamarabb le kell zárnunk a kutatóbázist, és rá kell jönnünk arra a hullámokban ránk támadó ellenfelekkel visszaverése közepette, hogy miként fékezhetnénk meg a vírus terjedését. Külön trailer ezúttal nem jár a Cold Darkness Awakenedhez, de a Season Pass-t hirdető friss előzetes végén már bepillantást nyerhetünk a kiegészítőbe.

A csomagban természetesen néhány új fegyver és kosztüm is helyet kap, a Season Pass tulajdonosok pedig ingyenesen tölthetik majd le a kiegészítőt, amit lehetőségünk lesz különállóan is megvásárolni. A DLC pontos árát még nem határozta a meg a Square Enix, de vélhetően nem lesz drágább a 10 euróért kínált Baba Yagánál.