• A Season Pass három nagyobb DLC-t fog tartalmazni
  • Több kártyát, ruhát és fegyvert tartalmazó csomag is a kínálat része
  • A legtöbb DLC csak 2016-ban jön
  • A Season Pass ára nagyjából 9000 forint

A The Game Awards során már megtekinthettünk a Rise of the Tomb Raider önállóan is megvásárolható, történet alapú DLC-jének, a Baba Yaga: Temple of the Witch trailerét. A kiegészítő természetesen több más további tartalommal a Season Passnak is részét képezi. Most ezekről a további tartalmakról hullott le a lepel, lássuk is, mivel van dolgunk.

December 29-én érkezik majd az Endurance Mode, ami egy afféle túlélőmód lesz. Lara üres zsebbel néz szembe a vadonnal, s a feladata a túlélés. Lopnia, fosztogatnia és craftolnia kell, hogy életben maradjon a vadakkal és a férfiakkal szemben. A DLC új ruhákat, fegyvereket és ranglistát fog tartalmazni.

2016 elejére várható a már említett Baba Yaga: Temple of the Witch. Ebben Lara Szibéria egy elfeledett erdejében kutat egy eltűnt szovjet kutatócsapat után, egész pontosan egy embert szeretne meglelni, egy bizonyos Wicked Vale-t. Helyette rémálomra lel, ugyanis a szláv mitológia egy alakja, Baba Yaga kísért az erdőben. Az új íjjal és ócskaságokkal is bíró Baba Yaga: Temple of the Witch az ígéretek szerint több órányi játékidővel, új templommal és feladványokkal bővíti a Rise of the Tomb Raider sztoriját.

A Cold Darkness Awakened című DLC-t majd csak valamikor 2016-ban kapjuk meg. Ez egy elhagyatott hidegháborús kutatólaborban és környékén fog játszódni, ahol az élővilágot valami borzalom sújtja. Az emberek és az állatok vérszomjas gyilkosokká alakultak. Larának két feladata lesz: eszközei és fegyverei fejlesztésével túlélni a hullámokban érkező ellenségek hordáját és megállítani vagy visszafordítani a járványt. Új fegyverek és ruhák várhatóak.

A három nagy DLC mellé rengeteg apróbbat is kapunk, amik főleg kártya- és eszköztárunkat bővíti majd. Lássuk először a kártyapakkokat:

  • Silver Expedition Card Pack – öt darab Expedition Cardot tartalmaz, közülük legalább egy garantáltan Uncommon Card lesz.
  • Gold Expedition Card Pack – öt darab Expedition Cardot tartalmaz, közülük legalább egy garantáltan Rare Card lesz.
  • Advantage Expedition Card Pack – öt darab Expedition Cardot tartalmaz, mindegyik jelentős előnyt biztosít Larának a játék során.
  • Challenge Expedition Card Pack – öt darab Expedition Cardot tartalmaz, mindegyik korlátozza valamiben Larát, megnehezítve ezzel a játékot. A nagyobb kihívás több creditet ad.
  • Wild Expedition Card Pack – öt darab Expedition Cardot tartalmaz, mindegyik nagy hatással lesz a játékmenetre. Kreatívan, őrülten vagy éppen egy Rare Card formájában nyilvánul majd meg ez a hatás.

És végül, de valószínűleg nem utolsó sorban jöjjenek a fegyvereket és ruhákat tartalmazó csomagok.

  • The Siberian Ranger Pack (már elérhető) – ebben található a Siberian Ranger ruha, aminek hála Lara több speciális lőszert tud magával cipelni. Emellett fellelhető benne egy félautomata pisztoly, az Accipiter Nox. Kártyákat is tartalmaz, amelyek közül kettő garantáltan Rare Card, és három másikat, amiknél nagy az esély arra, hogy azzá válnak.
  • The Prophet’s Legacy Pack (2016-ban jön) – ebben megtalálható az Immortal Guardian, ami csökkenti a Greek Fire okozta sérüléseket, illetve a Piercing Truth tőr. Ebben is vannak kártyák – kettő garantáltan Rare Card, és három másikat, amiknél nagy az esély arra, hogy azzá válnak.
  • The Ancient Vanguard Pack (2016-ban jön) – az ebben fellelhető Ancient Vanguard ruha Lara regenerációs idejét csökkenti. Fegyverként érkezik a Guiding Light íj és persze kettő garantált Rare Card, és három másik, amiknél nagy az esély arra, hogy azzá válnak.
  • The Wilderness Survivor Pack (2016-ban jön) – az ebben érkező Nightshade ruha lehetővé teszi Larának, hogy egzotikus állatokból nyerhető anyagokhoz jusson átlagos állatokból. Emellé érkezi a Deathsong véres csatabárd, valamint kettő garantált Rare Card, és három másik, amiknél nagy az esély arra, hogy azzá válnak.

Nos, ezeket tartalmazza a Season Pass, amelynek ára 29,99 dollár, azaz nagyjából 9000 forint.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!