• A Rocket League eleve keresztplatform játéknak készült
  • A Fortnite cross-play ez lehet a következő teljesen cross-play cím

A játék átutő sikere után a Sony elindította a Fortnite keresztplatform, avagy a cross-play bétaverzióját, melynek keretében az összes létező paltform játékosai együtt játszhatnak. A váratlan fejlemények után az ötletet régóta dédelgető Psyonix, a Rocket League fejlesztője (na és persze a játékosok) számára is felcsillant a remény.

A Psyonix játéka, a Rocket League már a kezdetektől fogva azzal az elképzeléssel készült, hogy minden főbb platform játékosai együtt élvezhessék az autófocit. Már két évvel ezelőtt is emlegették a lehetőséget, és Dave Hangwood, a Psyonix elnök-vezérigazgatója ismét kifejtette álláspontját az üggyel kapcsolatban, ezúttal a redditen:

„A minden platform közötti cross-play lehetősége szívügyem. Már a játék koncepciójának megszületésekor célkitűzésem volt, és arra bátorítottam a csapatot, hogy nem csak lehetőségünk, de kötelességünk is úttörőnek lenni a játékosok összehozásában, platformtól függetlenül. A játékok jönnek és mennek, de ritkán van lehetőség egy igazi előrelépést tenni a játékiparban” – írja Hangwood, majd hozzáteszi – „Természetesen a cross-platform játéklehetősége nem olyasvalami, amit a Psyonix egymaga létrehozhat. Jelentős együttműködést és koordinációt követel meg számos féltől, elsősorban a platformtulajdonosoktól. A legnagyobb örömmel veszem, hogy a konzolgyártók valódi előrelépéseket tesznek a cross-play élmény megvalósítása érdekében.”

Webshop ajánló
2018 őszi MondoCon