A CyberSports vállalat tavaly alakult Londonban, céljuk természetesen az online sportjátékpiacon vezető céggé válni, ami tekintve, hogy az MMOG-paletta ezen szegmense igencsak kiaknázatlan, elég egészséges ambíciónak tűnik

Ronaldinho és Beckham nyomábanElső címük cikkünk alanya, a Football Superstars. A készítők megalkottak egy virtuális, kissé utópisztikus világot (ebből láthatunk pár koncepciórajzot, az egyes városok más-más témára épülnek fel), melyben minden a fociról szól: hatalmas stadionok, edzőpályák, lakó- és szórakoztató negyedek, bevásárlóközpontok várnak ránk. Első feladatunk természetesen saját karakterünk létrehozása lesz, melyet az ígéretek szerint igen részletesen testre szabhatunk, a hajviselettől a ruházaton át. Első lépéseinket a fociakadémián fogjuk megtenni, és kemény tréningekre lesz szükségünk, hogy nekiállhassunk karrierünket kiteljesíteni. A meccseket 3, 5, 7 és 11 fős csapatokban vívhatjuk, ahol minden futballistát él ő játékos vezényel, kivéve a kapust, őt a számítógép fogja kommandírozni. Rengeteg bajnokság, liga és verseny vár ránk, de az „éles” bevetéseken kívül szórakozásból is pattogtathatjuk a lasztit, akár a tengerparton is mókázhatunk a haverokkal. Amint elkezdjük a profi karriert és csatlakozunk egy klubhoz, természetesen már virtuális bevételekre teszünk szert, ebből aztán elkezdhetünk vásárolni, hogy minél menőbbek legyünk. Sőt, saját klub alapítására, illetve saját csapat létrehozására is lehetőségünk lesz, bár minderről még túl sok információnk nincs.

A játék mögött a szintén angol, 2005-ben a Climax Online Studio egykori vezetője, Rik Alexander által alapított nottinghami Monumental Games MMOG-technológiája áll, mely egy elég jól összerakott csomagnak tűnik, saját, következő generációs grafikus motorral, fejlett klines/szerver megoldásokkal; a csapat jó részét a műfajban profi programozók alkotják.

Egyelőre sokkal többet nem tudunk a projektről, ám már lehet regisztrálni a játék hivatalos oldalán, és akik ezt megteszik (sietni kell, előbb-utóbb lezárják a lehetőséget), exkluzív információkhoz, interjúkhoz, sőt, a játékban felhasználható különleges cucchoz is jutnak, nem mellékesen pedig a regisztrálók közülük kerülhetnek ki az év vége felé beinduló bétateszt résztvevői. A játék valamikor 2008 tavaszán várható.