A Batman: Arkham Knight olyan rossz volt, hogy eltűnt a Steam kínálatából, most pedig az Armikrog jelent meg úgy, hogy játszhatatlan, ami nem túl jó, főleg annak fényében, hog egy igazi klasszikus, a Neverhood szellemi folytatásáról van szó. A fejlesztők nem reagáltak normálisan a játékosok panaszáradatára, ami még súlyosabbá teszi a helyzetet.

Az új brit fogyasztóvédelmi törvény ma lépett hatályba, mely kimondja, hogy a szigetország lakói teljes visszatérítést kérhetnek egy üzlettől, ha egy digitális termék nem működik megfelelően, vagy egy patch nem hozza helyre a termék működését. Az üzletnek az igénybejelentéstől számítva 14 napon belül teljes egészében jóvá kell írnia a termék árat a fogyasztó számláján. 

Sőt, a törvény még azt is lehetővé teszi, hogyha egy letöltés vírusfertőzést okoz a felhasználó számítógépén, és a szolgáltató felelőssége megállapítható, kompenzáció fizetésére kötelezhető: ez az az összeg, amibe a vírus szervíz általi eltávolítása került.

Mindezen változásokat azzal magyarázza a jogalkotó, hogy a digitális termékeknek olyan minőségűnek kell lenniük, amit "egy ésszerűen gondolkodó ember joggal elvárhat."

A Steamnek és az Originnek persze megvan a saját visszatérítési szabályzata, de ezen kívül is rengeteg digitális bolt található a világhálón, így mindenképpen hasznos az új brit törvény, csak kár, hogy az Egyesült Királyságban hatályos. EU irányelvként az egész Unióra kötelező lenne.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!