• [NYERJ!] Töltsd ki a cikk végén található kvízt, és a tiéd lehet egy Ghost of Tsushima (PS4) játék!

Ha azt mondjuk, multiplayer, akkor nem feltétlenül a platformer az első műfaj, ami eszünkbe jut, ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy az ilyesfajta címekben nincs helye a többjátékos mókának. Szerencsére nem is kell túlságosan messzire mennünk ahhoz, hogy bizonyítékot találjunk, hiszen a Sackboy: A Big Adventure jóval több egy egyszemélyes kalandnál: barátokkal közösen is játszhatjuk. És ahogy sok mindenre, úgy erre is igaz, hogy ha másokkal is megosztjuk az élményt, akkor bizony még nagyobb szórakozásban lesz részünk.

A Sackboy szerencsére nem szab szigorú szabályokat: a végigjátszás során bármikor becsatlakozhat hozzánk valaki, így kettesben, hármasban vagy négyesben is neki mehetünk a pályáknak. Hogy megéri-e? Abszolút! A játékban nagyon fontos szerepe van a gyűjtögetésnek, és itt most nemcsak a pályán szétszórt (meg persze az ellenfelekből kiüthető) bogyókra gondolunk, hanem a továbbjutás szempontjából elengedhetetlennek számító gömbökre, illetve a különféle öltözékekre is. Ezeket a fejlesztők igyekeztek trükkös helyekre elrejteni, a „több szem többet lát” elv alapján pedig, ha többen vágunk neki a pályáknak, akkor bizony arra is nagyobb esély van, hogy megtaláljuk ezeket – arról nem is beszélve, hogy ez a fajta közös kutakodás csak még jobbá teszi a kooperatív élményt. Persze nemcsak a pályák felfedezése során kell egymást segítenünk, hanem a harcok alatt is, ahol nagyon jól működik az a taktika, hogy valaki magára vonja az ellenfelek figyelmét, a másik játékos pedig hátulról jól elagyabugyálja őket.

Már az „alap” pályákon sem fogunk unatkozni, köszönhető a rengeteg apró elágazásnak és a párhuzamosan teljesíthető feladatoknak – valami tennivaló szinte mindig akad, akárhányan is játszunk, így ritkán kell csak egymásra várni. Ami miatt azonban extra dicséretet érdemelnek a fejlesztők, az a kifejezetten kétszereplős felállásra kitalált pályák megoldása, melyekből mindegyik világban található egy-egy darab. Ezeknél tényleg minden az együttműködésről szól: olyannyira, hogy az elénk állított akadályokat más módon nem is lehet legyűrni: így a kooperatív jelleg még hangsúlyosabbá válik, rengeteg trükkös és jópofa feladvánnyal, melyeket jó érzés egymást segítve, folyamatosan kommunikálva teljesíteni.

Nem kell persze mindent vérkomolyan venni: néha nyugodtan megtréfálhatjátok egymást azzal, hogy egymás fejére ugráltok a pálya végi „célfotónál”, vagy jó időzítéssel kiosztotok a másiknak egy jókora sallert (érdemes, mert trófea is jár érte). Annál pedig kevés jobb érzés van, mint amikor pofán csapjátok a legjobb haverotokat vagy a párotokat egy jókora hallal – igen, a Sackboyban ilyet is lehet. Persze nincs az egész mögött semmi agresszió: a fejlesztők egyszerűen csak (jó érzékkel) felismerték azt is, hogy egy ilyesfajta ügyességi játéknál néha jó dolog levezetni egy kicsit a feszültséget, és akkor már miért ne tennénk ezt is közösen, közben jókat nevetve egymáson! A gyűjtögetésben is van egy pici kompetitív jelleg, hiszen a Csengellőket (ezekből tudunk új skineket és ruhákat venni) külön számolja a Sackboy az egyes játékosoknál. Így aztán a boltba betérve mindenki a saját pénztárcájához mérten tud vásárolni, így testreszabva

Manapság, amikor mindenki több időt tölt otthon, a négy fal között, bizony alaposan felértékelődnek azok a játékok, melyekkel egy konzol elé ülve tudunk többen is játszani. Ezen szempont alapján pedig a Sackboy: A Big Adventure maga a tökéletes „karanténjáték”, hiszen bármikor becsatlakozhat mellénk bárki, emellett van annyira könnyed, hogy a kevésbé tapasztalt gamereket vagy családtagokat is bevonhassuk egy kis mókába. Ugyanakkor viszont tartogat annyi titkot és felfedeznivalót is, hogy a sokat látott párok és csapatok is jól ellegyenek vele. Mi csak ajánlani tudjuk mindenkinek, hogy próbálja ki a multit, mert ez bizony az év egyik legszórakoztatóbb kooperatív élménye!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Szeretnél nyerni egy Ghost of Tsushima (PS4) játékot? Akkor nincs más dolgod, mint hibátlanul válaszolni az alábbi kérdésekre a Demon's Souls kapcsán, és bekerülsz a kalapba, melyből 2021. március 31-ig kihúzzuk a szerencsés nyertest!

>> GHOST OF TSUSHIMA NYEREMÉNYJÁTÉK - SACKBOY KVÍZ <<

Tripla esély! Töltsétek ki a PlayStation kvízünket és a Demon's Souls kvízünket is, így akár háromszor is bekerülhettek a kalapba!