Saga világa kitárja kapuitA Wahoo Studios, úgy látszik, nem fél a nehézségektől, hiszen megpróbálnak új színt vinni a valósidejű stratégiák világába, amely valljuk be, nem egyszerű feladat. Az elmúlt években egyre kevesebb eredeti ötlettel rendelkező RTS jelent meg, és ez a tendencia ma is folytatódik. Elég csak a Supreme Commanderre vagy a C&C 3: Tiberum Warsra gondolni, melyek - bár remek alkotások - régi játékok remake-jei, illetve folytatásai. A Saga fejlesztői úgy próbálják "megreformálni" a stílust, hogy a manapság divatos MMOG (kizárólag interneten játszható játékok) hullámot keresztezik a klasszikus stratégiák birodalomépítős, egységmenedzselős játékmenetével. A hivatalos (és nagyon tudományosan hangzó) elnevezés szerint a játékosok egy perzisztens világban fognak játszani, aminek a lényege, hogy nem kell minden egyes becsatlakozáskor a nulláról kezdenie a birodalom fejlesztését, mivel az épített épületek és egységek akkor is megmaradnak, ha a játékos kilép a programból. Ilyenkor a többi játékos közvetlenül nem tehet kárt a birodalmában, viszont szabotázsakciókkal, orvgyilkosságokkal, raktárak felgyújtásával és más közvetett eszközökkel okozhat kellemetlen perceket az épp távol lévő játékosnak. A játékmenet az eddig hallottak alapján ígéretesnek tűnik, és már nem is kell sokat aludni a hivatalos megjelenésig.

Akik szeretnének idő előtt belekóstolni a Sagába, azok jelentkezhetnek a ma meghirdetett nyilvános bétatesztre. Pár szerencsés már eddig is belekukkanthatott a játékba, hiszen a zárt béta már hónapok óta folyik, ám a publikus teszt során már bárki tehet egy próbát a programmal, ráadásul a játék eddig lezárt funkciói is elérhetővé válnak. A fejlesztőstúdió közleménye szerint a szerverek felkészültek a játékosok rohamára, a február 23-án végzett stresszteszt során hibátlanul, összeomlás nélkül teljesítettek, így remélhetőleg a béta alatt sem kell semmilyen problémára számítani. Az eddigi információk szerint a jelenlegi szerverpark birodalmanként 20 ezer játékost képes kezelni, melyek közül egyszerre akár több ezer játékos is online lehet.

Nem is szaporítom tovább a szót, akinek sikerült felkeltenem az érdeklődését, annak irány az oldal letöltés részlege a kliensfájlért. Előtte ne felejtsetek el a hivatalos oldalon  feliratkozni a bétatesztre, hiszen csak így értesíthetnek benneteket a tennivalókról!