Saints Row 2 - történetSok minden megváltozott az előző rész óta, a Saints banda komolyan meggyengült, és számos tagjai vagy börtönben vannak, vagy már halottak. Johnny Gat börtönben ül gyilkosság vádjával, Troy Bradshaw mára nyomozó lett, Julius meg azon dolgozik, hogy elfelejtse bandázós múltját, a fő karakter, azaz mi pedig éppen a kómából lábadozunk. Mivel meggyengült a bandánk, magától értetődik, hogy területeket vesztett, és ezekre a területekre új bandák csaptak le. Ezek közül a legveszélyesebb a Brotherhood nevű, amely inkább erővel és agresszióval intézi el az ügyeit, és James Tsai elmondta, hogy ennek a bandának a kialakításánál megpróbáltak elemeket átvenni az előző részben megismert Los Carnales bandától.

A régi haverjaink közül sokakkal találkozni fogunk valamilyen formában, de Johnny Gat visszatérése teljesen biztos. A fő feladatunk az lesz, hogy visszaszerezzük a bandánk területeit és legyőzzük a riválisainkat, valamint  hogy kiderítsük, ki volt az, aki az Saints Row 1 végén felrobbantott minket, és bosszút álljunk.

Érdekesség hogy a történethez Quentin Tarantino filmjei adták az ihletet., főleg a Ponyvaregényből és a Kill Billből vettek át elemeket.

A játékhoz tisztes mennyiségű videoanyag készült, közel 90 perc, egytől egyig a jól bevált motion capture eljárással, hogy a karakterek mozgása a lehető legélethűbb legyen. A főszereplőnk is beszélni fog végre, nem lesz néma, mint az előző részben. A szinkronhangok közül Daniel Dae Kim, Michael Rappaport és Keith David nevét érdemes megemlíteni, akik Johnny Gat, Troy és Julius számára kölcsönözik hangjukat. Több szinkronszínészt nem említett a dizájner, de utalt arra, hogy a Star Trek és a Buffy néhány szereplőjével is együttdolgoznak.